Lee Daniels’ The Butler

Home $ Cinema $ Lee Daniels’ The Butler

by | Dec 4, 2013 | Cinema

The Butler în regia lui Lee Daniels (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire și The Paperboy) este primul film din acest an, de la noi din cinematografe, care sigur se va lupta pentru cel puțin un premiu Oscar la începutul anului viitor. Lucru acesta nu spune multe, dar ne confirmă faptul că The Butler nu e un film de box office, nu e un film la care toate sălile de cinema să fie pline. Asta nu înseamnă că filmul e prost sau plictisitor, ci pur și simplu e un film pentru adevărații cinefili și pentru cei care știu că valoarea unui film nu e dată doar de efectele speciale, de 3D sau de zecile de mașini sau arme de foc folosite.

Dar să revenim la film și să nu mai batem apa în piua despre cum ne raportăm noi și publicul la filme. Pe scurt, Lee Daniels’ The Butler spune povestea impresionantă a majordomului de culoare Cecil Gaines (interpretat de Forest Whitaker, actor cunoscut pentru rolul din The Last King of Scotland), care a servit opt familii prezidenţiale la Casa Albă, între 1957 şi 1986.
Timp de mai bine de două ore, suntem martorii unei istorii incredibile, o istorie care ajunge să definească mai bine națiunea americană. Filmul parcurge momentele tensionate din jurul asasinării lui JFK, a lui Martin Luther King, dar și momentele cheie din jurul mișcării pentru obținerea drepturilor civile de către populația de culoare.
Povestea lui Cecil Gaines este una reală, o bucată dintr-o istorie mai largă și a fost adusă în fața publicului larg abia în 2008, când Obama a devenit primul președinte de culoare din istoria Statelor Unite. Până atunci nimeni nu știa cine este acest majordom și de ce povestea lui poate fi una importanta pentru istoria moderă.

Distribuția conține nume importante, cei mai cunoscuți fiind: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack, Jane Fonda, Cuba Gooding Jr., Terence Howard, Lenny Kravitz, Alan Rickman, Liev Schreiber și Robin Williams.

The Butler este deja în cinematografe și cred merită văzut înainte să facă valuri pe la diferitele premii de anul viitor. E o bucată de istorie personală, raportată la un context general destul de important.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Lee Daniels’ The Butler
Site
/ Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!