14 filme pentru 2014

Home $ Cinema $ 14 filme pentru 2014

by | Dec 18, 2013 | Cinema

2014 bate la ușă și pentru ultimul articol de anul acesta m-am gândit să vă recomandat 14 filme care o să facă furori în noul an. 14 filme numai bune de văzut la început de an, în primăvară, în vara toridă sau spre toamnă. Pentru ianuarie începem cu 12 Years a Slave, filmul lui Steve McQueen, unul dintre marii favoriți la premiile Oscar 2014. Poposim apoi pe Wall Street pentru a vedea cel mai nou film a lui Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street, cu Leonardo DiCaprio și Matthew McConaughey în rolurile principale. Filmul este bazat pe best-seller-ul cu acelaşi titlu scris de Jordan Belfort, în 1990, în care este urmărit destinul unui tânăr, din anii ’80 (când devine milionar), până în anii ’90 (când ajunge să fie condamnat la închisoare). Februarie aduce un nou remake pe marile ecrane, cu un personaj îndrăgit de mulți dintre noi mai ales în copilărie. Robocop s-ar putea să fie un câștig  sau pur și simplu s-ar putea să fie doar un remake care nu se ridică la nivelul așteptărilor. Zarurile n-au fost aruncate încă, dar eu am anumite dubii despre calitatea acestui film. După Robocop, sfârșitul lunii ne aduce un nou film istoric, modelat după dorința celor de la Hollywood. Pompei ne prezintă evenimentele din jurul erupției celebrului vulcan Vezuviu, dar insistă pe destinul unui sclav interpretat de Kit Harington, actor cunoscut pentru rolul din Game of Thrones. Matie vine cu 300: Rise of an Empire, un prequel la celebrul 300, cu Need for Speed, adaptarea celebrului joc video pentru marele ecran și se încheie cu potopul lui Noe, în cel mai nou film regizat de Darren Aronofsky, cu Russel Crowe în rolul principal.

Captain America: The Winter Soldier este continuarea pe care multă lume o aștepta încă de la primul film cu acest super erou. Trailerul oficial al filmului anunță o altă abordare, o mai mare seriozitate și poate o latură întunecată a unui erou îndrăgit. Super eroii acaparează primăvara și după Captain America, pe marile ecrane își face apariția Spider-Man. De data aceasta super eroul are de înfruntat mai mulți răufăcători, dar în același timp trebuie să-și vadă și de viața personală. Edge of tomorrow cu Tom Cruise și Emily Blunt în rolurile principale îmi aduce aminte un pic de Oblivion, dar filmul lui Doug Liman promite o experiență unică.

Vara debutează cu un nou film din seria Transformers, Transformers: Age of Extinction, cu un nou actor în rolul principal, Mark Wahlberg și cu o noua aventură unică împreună cu autoboții și continuă cu Jupiter Ascending, un sf. menit să ne facă poftă și mai tare de un nou film Star Wars, rămas încă la stadiu de proiect.

Încheiem recomandările pentru 2014 cu Dawn of the planet of the Apes, filmul care continuă povestea neterminată în Rise of the planet of the Apes și cu The Hobbit: There and Back Again, ultima parte a trilogiei regizate de Peter Jackson.

În speranța că o să avem parte de multe filme bune, vă urez Sărbători Fericite!

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!