Balerinii-patinatori de la Sankt Petersburg, aplaudați la scenă deschisă

Home $ Știri Cluj $ Balerinii-patinatori de la Sankt Petersburg, aplaudați la scenă deschisă

by | Jan 18, 2014 | Știri Cluj

Sala mare a Operei Române din Cluj-Napoca a fost arhiplină la cele două reprezentații de balet pe gheață susținute ieri de Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, Rusia. Aflat pentru al treilea an consecutiv la Cluj-Napoca, ansamblul a prezentat, pentru prima dată în România, spectacolul Frumoasa din pădurea adormită, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Printre spectatori s-au aflat mulți copii, care au urmărit fascinați evoluția spectaculoasă a artiștilor timp de două ore – piruete elegante de balet, sărituri spectaculoase pe patine, dansuri individuale și în grup.

La evoluția impecabilă pe gheață și prezența elementelor de teatru și balet clasic s-au adăugat și costumele spectaculoase, realizate cu multă migală de croitoresele ruse. Toate acestea au creat o atmosferă feerică, de poveste în sala Operei Române. La final, spectatorii au fost aplaudați și aclamați minute în șir, astfel că reprezentanții ansamblului au promis că vor reveni și anul viitor, când vor prezenta probabil baletul Cenușăreasa. „Clujul este un oraș cald, primitor și ne bucurăm de fiecare dată să fim aici”, a declarat la conferința de presă organizată joi Konstantin Rassadin, directorul artistic al ansamblului, cel care transpune spectacolele de balet clasic pe scena de gheață.

După reprezentanțiile de la Cluj, artiștii au plecat spre București, unde vor susține în această seară un spectacol cu Lacul lebedelor, balet care le-a fost prezentat clujenilor anul trecut.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!