Lone Survivor

by | Jan 23, 2014 | Cinema

Lone Survivor e cel mai bun film despre modern warfare de la Black Hawk Down încoace. Filmul lui Peter Berg, un regizor cu destulă experiență cunoscut, și apreciat în special pentru Collateral, ne arată din ce sunt făcuți acești Navy Seals și cum se comportă în misiune atunci când ceva nu merge bine. Povestea din Lone Survivor se axează pe o misiune secretă care ar trebui să elimine, din Al Qaeda, un pion important cunoscut pentru atrocitatea sa. Misiunea are loc undeva în terenul arid și stâncos din Afghanistan, iar lucrurile merg prost când niște ciobani dau peste acest mic pluton. În acel moment trebuie luată o decizia  care poate duce la îndeplinirea misiunii dar și la eliminarea acestor trecători nevinovați, sau la anularea misiunii cu consecințe dezastruoase pentru acești soldați. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) decide să-i elibereze pe nevinovați, iar din acest moment soldații trebuie să lupte pentru a supraviețuii. Din acest moment filmul captă o încărcătură emoțională puternică, devine antrenant și ne arată că acești ”Navy Seals” nu renunță cu una cu două la luptă.

Lone Survivor este o lecție de supraviețuire și de compasiune. Pentru binele tuturor, Marcus refuză să ucidă niște nevinovați, chiar dacă decizia duce la moartea colegilor săi. Rând pe rând cei trei camarazi de luptă sunt uciși, dar fiecare moare ca un erou, ca un soldat adevărat care ia cu el câți inamici poate. Deciziile a două personaje definesc filmul și mesajul acestuia. Marcus salvează niște nevinovați și camarazii mor din această cauză. Finalul completează decizia lui Marcus, cu încă una de același fel luată de un sătean care-l salvează cu riscul de a atrage mânia teroriștilor asupra întregului sat.

Lone Survivor e emoționant, e antrenant, te ține cu sufletul la gură chiar dacă primele momente pot părea plictisitoare. Filmul lui Berg întră în cinematografe din acest weekend și merită văzut.

Notă: 8/10

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Lone Survivor
Site / Facebook / Trailer:

Tags: Cinema

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This