Thievery Corporation și DJ Fresh, confirmați la Electric Castle 2014

Home $ Știri Cluj $ Thievery Corporation și DJ Fresh, confirmați la Electric Castle 2014

by | Jan 23, 2014 | Știri Cluj

Noi artisti confirmati la Electric Castle 2014

Thievery Corporation revine după 6 ani în România, în formulă completă (13 oameni pe scenă), și va susține un concert în cadrul celei de-a doua ediții a Electric Castle Festival, desfășurat la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj. Trupa reprezintă al doilea „cap de afiș” anunțat de organizatori, după ce DJ Rusko a confirmat că va veni la festival pentru a susține primul său concert din România. Până acum au mai fost anunțați 30 din cei peste o sută de artiști care vor concerta pe cele cinci scene special amenajate în ambientul de basm al „Versailles-ului Transilvaniei”.

Anul trecut, prima ediție a adus pe scene 92 de artiști, un public de 32.000 de persoane și o accedere pe lista finaliștilor la European Festival Awards 2013, cea mai importantă competiție europeană de gen, la secțiunea  „Cel mai bun festival de mărime medie”. Pentru ediția 2014, care se va desfășura în perioada 19-22 iunie, organizatorii au crescut atât numărul de artiști invitați, cât și numărul de scene și durata festivalului. Abonamentele promoționale costă 160 de lei până în 15 aprilie și pot fi achiziționate de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

Thievery Corporation sunt cunoscuți pentru concertele spectaculoase și pline de energie. La cea de-a doua ediție a Electric Castle, „alchimiștii trip-hop-ului” promit publicului de la Castelul Banffy un spectacol „cutremurător”: de două ori mai mult sub-bass decât într-un concert obișnuit. De altfel, desfășurarea de forțe pentru acest eveniment se anunță a fi impresionantă: trupa a solicitat un sistem audio special, capabil să acopere o gamă largă de frecvențe joase și care include dublarea numărului de subwoofers.

Rob Garza și Eric Hilton au înființat Thievery Corporation în 1995 și au refuzat încă de la debut încadrarea în tipare, preferând să-și redefinească și să-și reinventeze stilul în permanență. De-a lungul timpului, filonului trip-hop și acid jazz li s-au adăugat elemente de muzică braziliană, jamaicană și indiană. Trupa a lansat șapte albume, care au atras atenția atât prin orginalitatea stilului muzical, cât și prin versurile cu un puternic mesaj social sau politic. Cei 13 artiști care vor urca pe scena Electric Caste au naționalități și culturi diferite, rezultatul fiind un melanj de stiluri și inspirații care captivează de fiecare dată publicul.

DJ Fresh (Dan Stein) este un vizionar, fiind considerat un adevărat motor al muzicii electronice. Descris drept o tornadă, vârtejul său creativ domină scena muzicii electronice de aproape un deceniu. Combină cu lejeritate house, dancehall, acid jazz, reușind să aibă constant hituri în topurile europene. Împreună cu Messy MC promite un spectacol total la Bonțida.

O altă artistă care vine la Electric Castle este Akua Naru, muziciană ce și-a început proiectul în SUA, a trecut prin China și Ghana și s-a stabilit apoi în Germania. Cu o voce exersată din copilărie, Akua oferă un circuit ritmat între poezie și muzică, un concert inedit prin formula intimă și interactivă cu care se prezintă în fața publicului.

DJ EZ,o legendă a muzicii garage, e considerat de industria muzicală „cel mai bun” DJ de garage din toate timpurile. A început la 15 ani, în 1989, când punea muzică house la un post pirat de radio. Patru ani mai târziu și-a creat propriul post pirat, axat mai ales pe rave, iar după ce autoritățile i-au blocat emisia a ajuns la Freek 101.8 FM. Notorietatea în creștere i-a adus în 1999 un show săptămânal la Kiss FM, iar un an mai târziu a lansat compilația „Pure Garage Series”, care i-a adus un disc de platină și rămâne și azi cea mai vândută compilație de acest gen.

După succesul mare la public înregistrat la prima ediție Electric Castle, Orchestra Notes & Ties revine și în acest an pe scena de la Bonțida. Formată din studenți și absolvenți ai  Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, orchestra aduce o prezentare inedită și ghidușă a unui gen muzical considerat de mulți a fi doar „pentru cunoscători”.

Nume noi pe scena de la Bonțida sunt King Shiloh, unul dintre primele sound-systemuri de reggae și dub din lume, inspirat din cultura Jah Rastafari, și Slow Magic, un artist ce a ales să-și prezinte doar muzica, în timp ce identitatea rămâne ascunsă sub o mască tribală.

La cea de-a doua ediție Electric Castle mai revin Shiver, unul dintre cei mai versați DJ din România, și CTC, trupă hip hop înființată de DOC, Deliric și Vlad Dobrescu, una dintre cele mai iubite trupe din underground-ul românesc. Se întorc pe scena Castelului Banffy și Pop Killers, care au ales și ei să-și ascundă identitatea prin măști în timp ce combină sunetul distorsionat de chitară cu noul sound „electro”.

Alte nume apreciate care vor concerta la Electric Castle 2014 sunt Mihai Popoviciu, unul dintre cei mai inovativi producători est-europeni de muzică electronică, și timișoreanul K-lu, care vine împreună cu DJ Sauce.

Printre artiștii care și-au confirmat participarea se mai numără The Model, un DJ cu prezență remarcabilă,
T-Boys (Missile & Goranga), și Dubase. 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!