Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs

Home $ Cultural $ Expozitii $ Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs

by | Jan 25, 2014 | Expozitii

Expozitie
Vlad Iepure – Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs

Curator: Attila Tordai–S.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 12 februarie 2014, de luni până vineri între orele 15:00 – 18:00.

Subiectul principal al acestui proiect este sămânța umilei flori a soarelui, o plantă care în cultura occidentală este văzută ca o altă cereală, însă nu în România sau în Balcani.

În timp ce în culturile occidentale această sămânță este parte a unei recomandări dintr-un discurs despre o nutriție sănătoasă, în România este văzută ca fiind cea mai ieftină gustare pe care o poți obține. În popor e numită „bomboană agricolă” și e consumată mult, reprezentând o gustare obișnuită, un produs dintre cele mai accesibile; dar aceste semințe nu au fost văzute întotdeauna ca un produs, cel puțin nu ca în viziunea marketing-ului capitalist.
După 25 de ani de democrație în România, există zeci de firme care vând aceste semințe, construind pentru fiecare dintre ele o identitate de piață.

Titlul expoziției “Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs.“ apare ca un avertisment pe majoritatea pachetelor, dezvăluind astfel și o parte a reglementărilor stabilite.
Proiectul încearcă să facă lumină în această tranziție între non-produs și produs, sămânța de floarea-soarelui fiind unul dintre ultimele bunuri nereglementate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!