GOD IS AN ASTRONAUT @ Cluj Arena

Home $ Articole $ GOD IS AN ASTRONAUT @ Cluj Arena

by | Jan 29, 2014 | Articole

GOD IS AN ASTRONAUT

* Torsten Kinsella (Guitar, Synths, Efx Vocals)
* Niels Kinsella (Bass)
* Lloyd Hanney (Drums)
* Jamie Dean (Piano/Synths)
* Gazz Carr (Guitar)

Pretul unui bilet în avans este de 35 lei. Numărul lor este limitat: 500 bucăţi.
Biletul la faţa locului va costa: 50 lei.

Există două modalităţi de a-ţi procura biletul:

– de la Booha Bar, Piezişă nr. 19, Cluj-Napoca
Eventim

God Is An Astronaut este cea mai importantă formaţie a zonei muzicale post-rock care a concertat în România până acum. Înfiinţată in 2002 în Irlanda, la iniţiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitară, clape), fratele său geamăn Niels Kinsella (bass, chitară, visuals) şi a lui Lloyd Hanney (tobe, synth), God Is An Astronaut lansa în acelaşi an albumul de debut ”The End of the Beginning” la propria casă de producţie Revive Records. Două dintre clipurile trupei – “The End of the Beginning” si “From Dust to the Beyond“, au ajuns rapid să fie difuzate la MTV UK şi de posturile MTV din întreaga Europă.

Succesul şi activitatea creatoare a trupei au fost susţinute de materialele discografice care aveau să promoveze God Is An Astronaut în Europa şi peste oceane : ”All Is Violent, All Is Bright” (2005), E.P.–ul “A Moment of Stillness” (2006) ,”Far from Refuge” (2007), ”God Is an Astronaut” (2008). Tot în 2008 trupa se îmbarca pentru primul său tur în S.U.A.

Pe 12 februarie 2010 se lansa pe website-ul oficial God Is An Astronaut piesa “In The Distance Fading”, ce anunţa cel de-al V-lea album al trupei: “Age of the Fifth Sun” (17 mai 2010). Începând cu 2011, trupei i se va alătura Jamie Dean (keyboards) pentru showurile live, iar Lloyd Hanney predă frâiele de tobar lui Michael Fenton.
Echipa este reînnoită, dar review-urile şi multe din reacţiile de după sunt peste aşteptări, concertele trupei profitând de exploszia de energie a noului line-up. Descriindu-se ei înşişi în câteva cuvinte, trupa God Is An Astronaut se caracterizează ca “o fotografie sau snapshot a ceea ce suntem noi într-un moment în timp”. Chiar dacă au 5 albume în palmares, prezentarea trupei şi ethos-ul energic au rămas la fel ca la început – marea prioritate rămânând pasiunea pentru muzica pe care o cântă.

Cu God Is An Astronaut ne-am intalnit la Boiler, in martie 2012. Galerie foto de atunci gasiti aici.

#Concurs: Punem la bataie 2 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de Facebook: “ClujLife.com ma scoate din casa la… http://cjl.ro/mP8” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Castigatori: Laura Dabija, Craciunas Alexandru.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!