Robocop

Home $ Cinema $ Robocop

by | Feb 5, 2014 | Cinema

Weekend-ul acesta are loc premiera unui film așteptat de multă vreme de mulți fani. Robocop, în regia lui Jose Padilha, ne readuce în prim plan un erou adorat pe la începutul anilor ’90. Dacă pe atunci nimic nu era mai grozav decât să vezi un robot cu exoschelet și creier uman, realizând ceea ce nici un polițist uman nu putea, acum lucrurile stau un pic diferit. Acum avem super eroii Marvel – Thor, Iron Man, Captain American – sau DC Comics, și mi-e greu să cred că Robocop va reuși să se interpună între ei pentru a atrage câți mai mulți fani. Cu toate acestea Jose Padilha, un regizor anonim, încearcă să readucă și să mențină viu un personaj adorat în primul rând de copiii. Povestea are loc într-un viitor nu foarte îndepărtat, tot în Detroit City, un oraș american în care criminalitatea scapă de sub control. Dronele companiei OmniCorp încep să controleze cam tot ce ține de securitate pe piața americană, evoluția spre ceva nou, realizându-se atunci când Alex Murphy, un polițist onest, soț și tată este rănit în misiune. Pentru a-i salva viața, cei de la OmniCorp utilizează robotica și cea mai nouă tehnologie, rezultatul fiind un polițist aproape perfect, capabil să impună legea în orice oraș din America.

Spre deosebire de filmul original, acest nou proiect aduce o schimbare la capitolul efecte vizuale. Masivul costum de robot este înlocuit de unul nou, unul care te face să crezi că ai de-a face mai degrabă cu un om decât cu o mașinărie. Pe lângă această îmbunătățire necesară, care totuși poate fi criticată pentru lipsa de originalitate, gurile rele observând o asemănare cu costumul din G.I Joe – Rise of the Cobra, Robocop aduce și o distribuție mai bună – Gary Oldman, Samuel L Jackson și Abbie Cornish.

Robocop are premiera în acest week-end și toată lumea așteaptă să vadă dacă regizorul și echipa de scenariști au fost capabili să aducă ceva diferit pentru un public care deja s-a obișnuit cu schimbarea și cu un registru mult mai serios, mai ales după franciza Dark Knight, dar și după Man of Steel.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Robocop
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!