The Monuments Men

Home $ Cinema $ The Monuments Men

by | Feb 12, 2014 | Cinema

După succesul avut cu Ides of March, George Clooney se întoarce în spatele camerelor de filmat pentru a ne oferi o producţie captivantă, care abordează o altă faţă a celui de-al doilea Război Mondial. The Monuments Men, scris, regizat şi produs de George Clooney este o poveste despre comorile cele mai preţioase ale omenirii. Este o dramă de acţiune, despre goana unor curatori și experţi în artă, transformaţi peste noapte în soldaţi, pentru a salva din mână naziştilor cele mai preţioase obiecte de artă ale Europei. Povestea are o premisă oarecum dramatică, dar filmul lui Clooney pare să coboare şi într-un registru comic, ceea ce s-ar putea să deranjeze pe cei care vroiau un film serios despre un subiect delicat.

Acţiunea începe după ce Frank Stokes (George Clooney), un specialist în artă, descoperă un complot plănuit de Hitler, prin care acesta ar trebui să pună mâna pe cele mai preţioase obiecte de artă din Europa ocupată de nazişti. Pentru a contracara acest complot, Stokes creează o echipă de şapte ”oameni ai artelor” care trebuie să salveze preţioasele obiecte. Pe lângă că fac ceea ce le place, cei şapte vor avea şanşa de a se lua la trântă cu soldaţii nazişti, dispuşi să facă orice pentru a-l mulţumi pe Fuhrer.

The Monuments Men are premiera în acest weekend şi dacă nu aveţi chef de siropoasele filme pregătite pentru Valentine’s Day, e o alegere foarte bună. Alături de George Clooney, din distribuţie mai fac parte: Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin (The Artist) şi Cate Blanchett (nominalizată la Oscar pentru rolul din Blue Jasmin). Din păcate filmul lui Clooney nu a fost primit foarte bine de critici, mulţi considerându-l prea uşor pentru un film cu un subiect important ca cel despre Al Doilea Război Mondial. Chiar şi aşa, The Monuments Men e un film pentru public, e un film de weekend, ceva care poate aduce emoţie, dar şi zâmbete.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

The Monuments Men
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!