Descoperiți ingredientele iubirii!

by | Feb 20, 2014 | Știri Cluj

“Credeați că Muzeul Farmaciei a dispărut de pe radar? Nici vorbă! De Dragobete, lansăm în eter ingredientele unui parfum de iubire care garantat va suci și ultimele capete rămase nerăsucite.  Vă invit așadar pe voi să ne țineți companie, iar dacă mai aduceți și niște unici fiecare, scriind despre acest loc pe care știți că-l iubesc la all-inclusive, înseamnă că n-am trăit degeaba!

Ideea e așa: acum sute de ani, spițerii clujeni preparau nu doar leacuri, ci și poțiuni sau parfumuri care să ajute în dragoste. În 2014, îi invităm pe clujeni să redescopere farmecul acelei epoci chiar în seara de Dragobete! Muzeul Farmaciei va avea program special în ziua de 24 februarie 2014, fiind deschis seara între orele 19 și 23. Toți vizitatorii vor primi o rețetă a unui „parfum de iubire” – Eau D’Amour – așa cum se prepara el cu secole în urmă în spițeria „La Sf. Gheorghe”, în clădirea căreia funcționează astăzi Muzeul Farmaciei. Modul de preparare al acestuia a fost păstrat cu sfințenie în rețetarul farmaciei.

 

Ei vor participa la tururi ghidate, în care vor afla detalii despre medicamentele miraculoase de odinioară, precum „praful de nestemate”, vechile cărți de rețete, recipientele prețioase în care se vindeau leacurile precum și alte obiecte de patrimoniu, unice prin istoria și vechimea lor.

Cei care vor trece pragul muzeului vor putea intra în atmosfera acelor vremuri romantice prin activități-surpriză, destinate cuplurilor care aleg să petreacă seara de Dragobete într-un mod inedit. Prețul unui bilet de intrare va fi și el special, toți vizitatorii având acces prin bilete cu preț redus, de numai 3 lei de persoană.

 

Evenimentul este organizat pentru a face cât mai cunoscut acest loc unic în Cluj și în România: cea mai veche farmaciei a orașului, deschisă în 1573, a cărei activitate este continuată de Colecția de Istorie a Farmaciei, care face parte din Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei”.

 

Același farmacist convins,

Andrei Aroneţ

 

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This