Investiții de timp liber: 26 februarie – 4 martie

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 26 februarie – 4 martie

by | Feb 26, 2014 | Articole

Ca să o spun pe aia dreaptă, la mijloc de săptămână totul înflorește. Metaforic vorbin, desigur. Prin aerul stătut din birou poți detecta mici adieri încă timide, ale brizei de week-end. Care, logic și natural, se intensifică pe măsură ce ne apropiem de vineri, ora 18.00 (în unele fericite cazuri cu câteva ore mai repede). Haideți însă să nu transpirăm prea tare la gândul party-urilor din acest sfârșit de săptămână și să mai luptăm nițel împotriva procrastinării, că mai avem doar 3 zile de „suferit”. Trei zile și trei nopți în care putem face o grămadă de chestii în Cluj. Iar dacă mai adăugăm și week-endul și începutul săptămânii următoare…well, orașul ăsta e cât se poate de viu…

A) Diurne:

-de miercuri până duminică, shopping original în La Cizmărie; poate mai învățăm și o meserie (să facem genți din hârtie reciclată și mărțișoare din lut, de exemplu).

-tot de miercuri până duminică ne culturalizăm la Muzeul de Artă și aflăm și noi care e treaba cu benzile desenate.

-la Clădirea Casino vedem expoziţia fotocluburilor orădene și după sau înainte respirăm aer curat și facem și o plimbare.

-în caz că apartamentul sau casa voastră e un mic șantier din cauza renovărilor, profitați de o expoziție foarte utilă, Ambient Construct & Ambient Instal care are loc la Expo Transilvania.

-opal, cuarţ roz, jad, rodocrozit, turmalină, lapis lazuli, turcoaz, safir, chihlimbar, coral, perle…sună bine, nu? Le vedeți / cumpărați începând de vineri la Muzeul de Artă.

-filme faine, la cinemaurile din oraș; programul îl găsiți aici

B) Nocturne

-Teatrul Național, Teatrul Maghiar, Opera Națională, Opera Maghiară, Filarmonica, you name it. Ah da, să nu uităm de cluburile și cafenele care organizează evenimente culturale săptămânal: Diesel Club, La Perne, La Cizmărie, Casa TIFF…etc. Etc.

-dacă duceți dorul muzicii de pe răposatul ATOMIC TV, în The Shelter vă puteți dezlănțui pe hituri dubioase.

-Dan le Sac & Scroobius aterizează în Boiler Club, deci nu mai trebuie să îi ascultați pe youtube sau pe Guerrilla.

-Subcarpați ne arată încă o dată că Euphoria Music Hall poate fi umplută până la refuz.

-cumpărăturile de carte nu trebuie ocolite, mai ales dacă se pot face noaptea, la prețuri speciale, în Librăria Humanitas.

-speed dating, degustări de vin, seară de burgeri, noaptea premiilor Oscar, quiz-uri…mai puteți?

Dar să le luăm pe rând, până nu uităm:

MIERCURI
College Party la Euphoria Music Hall sau Karaoke Rock în Jaxx? Trivia în Casa TIFF sau o seară de jocuri în La Perne? Oricum, e de trecut prin The Shelter, să-i auzim pe StereoTrombone.

JOI
Avem așa: un bal în Insomnia, petrecere cu bere și tequila în Caro, ritmuri de blues & soul în Kharma, concert Junetrip în Zorki, Compact Disco în After Eight și o seară dedicată fetelor în Bermudas. Greu!

VINERI
Aici se îngroașă gluma: Bootleg Paradise cu Stefan Biniak e must. În Grua se întâmplă lucruri interesante la petrecerea /fusion, la Diesel ne simțim bine by default, Yolka ne așteaptă la un Summer Hilling, dar putem să ne oprim și în Beci 36, Muzeum sau Phi18.

SÂMBĂTĂ
Cheful continuă, că doar de aia am așteptat week-endul. Începem seara în Crush Wine Bar, care tocmai se deschide. Continuăm încălzirea în SIN, apoi o vedem pe Sonja Mooner în Midi și mai dăm și o fugă în Boiler pentru Dan le Sac. Exces în XS și hituri în Euphoria Music Hall.

DUMINICĂ
Întâi scoatem câinele la plimbare, mâncăm o omletă, bem un vin în Moonshine, vedem Tabloul în Atelier, apoi ne uităm la Oscar-uri în Casa TIFF.

LUNI
Iaca noua săptămână. Shelterul are ceva party pregătit, dar întâi bem niște beri sociale în Janis și apoi ne mutăm puțin mai încolo, în Janis la Stuf, la un party posibil dubios. Cu beer pong.

MARȚI
Aflăm despre începuturile cinematografiei în timp ce savurăm un ceai în La Perne, sau mergem la o lansare de carte cu Radu Paraschivescu în librăria Humanitas? Nu contează, atâta timp cât noi, doamnele și domnișoarele din Cluj, ne prezentăm cuminți la ora 22.00 în After Eight. Doar noi avem voie la show-ul Taboo Boys!

 

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consulta programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadează aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!