Expoziție “Florile Adâncului” @ Bastionul Croitorilor

Home $ Cultural $ Expozitii $ Expoziție “Florile Adâncului” @ Bastionul Croitorilor

by | Mar 7, 2014 | Expozitii

Vineri, 7 Martie 2014, ora 16.00, se deschide o nouă expoziție la Turnul Croitorilor!

 

 

Veress Zsuzsa e o apariţie insolită în peisajul plasticii mureşene. Dacă, în timp, a avut preocupări sporadice de creaţie plastică, în registre de o blândă cuminţenie, în ultimii ani şi-a dedicat o bună parte de timp picturii, beneficiind şi de emulaţia unui grup de artişti mureşeni şi, în principal, de influenţa stimulativă a Klarei Balazs, la rândul ei artist plastic afirmat în ultimii ani.

Autodidactă, Veress Zsuzsa a făcut dovada unui talent puternic, cu un simţ rafinat al culorii, cu o forţă imaginativă debordantă.
Lucrările ei din ultimii trei ani demonstrează disponibilităţi artistice într-un orizont tematic şi stilistic divers, de la peisajul realist, la compoziţia abstractă, cu încărcătură simbolică sugestivă.
Artista are o energie debordantă, lucrează vulcanic, după acumulări, reuşind să ajungă într-un timp foarte scurt la performanţe pe care unii cu greu le ating într-o viaţă.
Cu siguranţă, Veress Zsuzsa are un cuvânt de spus cel puţin în arta contemporană mureşeană. Grăitor în acest sens este şi albumul pe care l-a realizat de curând, “Spre sine”, apărut la editura Nico, 2013, cuprinzând lucrări din toate etapele sale de creaţie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!