Câştigătorii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj

by | Mar 10, 2014 | Recomandări

Câştigătorii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj intră în programul de pre-accelerare

Sambata dimineata, dupa doua ore de somn, am pornit catre Hackton-ul Innovation Labs 2.0 de la Liberty Technology Park, prezentat de Orange Romania. Apropo de locatie, “se intampla lucruri lucruri” iar zona se devolta foarte fain 😉 Clujul va fi un nou “Silicon Valley” pana sa ajunga Capitala Culturala Europeana.

Cu ochii mici si o cafea in mana, am stat curios sa aflu ideile de proiecte ce aveau potential sa treaca mai departe, ce urmau sa intre in lucru chiar in urmatoarele 24h.
Intotdeauna m-au atras astfel de evenimente desi inca nu mi-am facut curaj sa-mi pregatesc o prezentare si sa tin un pitch pentru o idee personala de proiect. Bravo pentru cei care au reusit sa faca asta.

Am remarcat cateva dintre proiecte si ma bucur sa le regasesc in lista finalistilor:
DentalEye: cheap surgical microscopes for dentists
SpotTune: Task management app used for routine tasks that can be easily forgotten
Zeno: Bracelet that monitors the vital signs of its user

Munca lor nu se opreste aici iar in urmatoarele trei luni finalistii isi vor dezvolta ideile, intrand in programul de pre-accelerare. Experienta de aici, mentorship-ul la care au acces si feedback-ul primit mi se par cele mai bune castiguri participand la un astfel de eveniment.

Ramane de vazut cine se va remarca, Clujul sau Bucurestiul? 🙂

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Pe 8 şi 9 martie, Liberty Technology Park din Cluj-Napoca a găzduit cel de al doilea hackathon Innovation Labs 2.0, eveniment în urma căruia cele mai bune 10 echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft. Urmează 3 luni în care finaliştii programului vor beneficia de mentorat şi susţinere pentru a dezvolta concepte valide de business şi produse inovatoare cu impact la nivel global. Lista câştigătorilor hackathon-ului din Cluj este disponibilă aici.

Peste 50 de tineri pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie au venit sâmbătă, 8 martie, la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca pentru a participa la hackathon-ul Innovation Labs 2.0. Evenimentul a început cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor care au avut la dispoziţie un minut pentru a convinge juriul de potenţialul propriilor proiecte şi a recruta noi membri în echipele lor.

17 idei de afaceri au fost dezvoltate de-a lungul programului, iar echipele au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea prototipuri funcţionale şi concepte de business lucrând alături de antreprenori consacraţi şi lideri din industrie. Printre mentorii care le-au ghidat paşii pe parcursul evenimentului se numără Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Andrei Pastuhov (Communication Designer şi Co-fondator BloomStudio), Istvan Hoka (CTO ZenCash), Iulian Nițescu (CTO şi Fondator Graphmasters), Oltea Zambori sau Cristina Putan (PR Beta).
Duminică, 9 martie, echipele au avut ocazia de a participa la o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate şi au continuat prin a susţine o prezentare de 3 minute a propriilor idei de afaceri în faţa juriului de specialitate format din: Cristian Paţachia (Development & Innovation Manager Orange), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Vlad Ciurca şi Oana Petruş (organizatori Startup Weekend), Marius Mornea (Project Manager Epistemio), Marius Mocian (Head of Sales hipMenu), Mircea Paţachi (Perl Department Manager Evozon), Florin Mureşan (CEO Squirrly), Silvian Morariu (Development Manager AROBS), şi Iulian Niţescu (CTO Graphmasters).
Prezentările susţinute de echipele participante la hackathon au reflectat atât progresul înregistrat de-a lungul celor 24 de ore, cât şi determinarea tinerilor de a dezvolta produse inovatoare cu potenţial disruptiv. La final, juriul a avut misiunea dificilă de a alege cele mai bune 10 proiecte care vor intra în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. După deliberări îndelungate, membrii juriului au selecţionat cei 10 finalişti.

Finaliştii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj se alătură astfel celor 16 echipe din Bucureşti care vor participa pe parcursul următoarelor trei luni la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să dezvolte produse cu potenţial disruptiv la scară globală.

Evenimente viitoare

Mon 21

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 27 September, 10:00 pm
Mon 21

EC Garden

31 August, 5:00 pm - 1 October, 10:00 pm
Mon 21

Techsylvania 2020

20 September, 8:30 am - 23 September, 6:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This