Open Mic Slam Poetry – Round 2 @ The Soviet

Home $ Articole $ Open Mic Slam Poetry – Round 2 @ The Soviet

by | Mar 14, 2014 | Articole

Luni, 17 martie, ora 20:30, The Soviet găzduiește cea de-a doua ediție a concursului de slam poetry în limba română și engleză din Cluj. Mișcarea de slam poetry din Transilvania împlinește abia un an de la înființare, concursurile organizate pana acum fiind in limba maghiara. Intrarea liberă.

 

 

Slam poetry este o formă modernă a poeziei de performanță. Notele ei de stil nu pot fi clar definite, dar ea conține elemente de poezie, rap și stand-up. Textele reflectă tot timpul asupra unor teme și informații actuale. La evenimentele de slam poetry relația dintre artiști și public este una mai interactivă decât la serile literare obișnuite – succesul genului se datorează parțial acestui fapt.

Slam poetry consta intr-un eveniment organizat de înseși participanții care-și prezintă poeziile, creațiile în câteva minute, după care își evaluează reciproc producțiile. Serile slam poetry de acum diferă însă foarte mult de conceptul inițial. Ceea ce s-a păstrat este că, într-adevăr, oricine poate avea acces la un microfon.

Se poate spune că slam poetry este un gen al interpretului. Nu textul scris contează, ci prestația pe care o produce slammerul de la microfon în fața publicului. În serile de concurs, numite și OPEN MIC, oricine poate accede la microfon. În slam nu există acele trepte minuscule de aburcat ani de-a rândul pe care poetul trebuie să le cucerească pentru a aduce în fața publicului creațiile sale. Aici este de-ajuns o simplă înregistrare după care urmează clipa definitorie: ori devii favoritul publicului, ori…mai incerci.

Slam poetry este capabil să-i mobilizeze chiar și pe tinerii indiferenți față de literatura scrisă. Slamul, însă, nu acționează împotriva beletristicii, ci chiar atrage atenția asupra acesteia prin omniprezența referirilor literare.

Un eveniment de slam poetry se poate desfășura în mai multe forme: cu artiști invitați, în sistem open mic (adică se poate înscrie oricine), care poate fi organizat și sub forma unui concurs.

Pentru rezervări, puteți să sunați la numărul de telefon 0749902484.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!