Ziua Mondială a Teatrului la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

by | Mar 14, 2014 | Știri Cluj

Tu ce faci de Ziua Mondială a Teatrului?

Dacă oriunde în jurul tău vezi teatru, fă o fotografie şi trimite-o!

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj v-a mai pregătit multe alte surprize. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, vizitaţi site-ul huntheater.ro.

 

 

Cum te pregăteşti pentru Ziua Mondială a Teatrului?

Dacă sunt spectacole consacrate pe care încă nu le-ai văzut sau dacă vrei să îţi aminteşti de momente frumoase petrecute în sala de spectacol, te aşteptăm în ziua 0 la Café Teatru. Iar seara vei putea gusta bucatele pregătite de actori.

Cum sărbătoreşti Ziua Mondială a Teatrului? Dacă ai curiozitatea de a afla ce se întâmplă dincolo de culise, noi ţi-l arătăm. Dacă copiii tăi iubesc activităţile interactive, veniți să vă jucați cu noi! Dacă îţi place mişcarea, înscrie-te la atelierul condus de Enikő Györgyjakab. Dacă te interesează scenografia, te așteptăm la expoziţia Carmencitei Brojboiu. Dacă vrei să afli cum decurge o repetiţie, eşti aşteptat de fabricanţii de vise. Dacă vrei să vizionezi un spectacol, te aşteptăm la Camera 0001.Fabrica de vise

 

PROGRAM

26 martie 2014

9.00-15.30 Café Teatru – proiecţii de spectacole

Cei care se pot trezi devreme, vor fi recompensaţi cu ceai, cafea, prăjituri şi… cu teatru!

Ca un preludiu la ziua de 27 martie, vom proiecta în incinta bufetului teatrului spectacole care au făcut istorie. Fii deci pregăit pentru o experienţă teatrală de şase ore şi jumătate!

09.00 – 10.20

Marie Jones: Pietre în buzunar (r.: Attila Keresztes)

10.30 – 12.05

Eugène Ionesco: Cântăreaţa cheală (r.: Gábor Tompa)

12.15 – 14.00

Hanoch Levin: Yacobi şi Laidental (r.: Elie Malka)

14.10 – 15.30

Eugène Ionesco: Jacques sau supunerea (r.: Gábor Tompa)

19.00 – cină–teatru

Restaurantul VIA (str. Inocenţiu Micu Klein nr. 6)

Pentru a continua tradiţia începută anul trecut, actorii teatrului vor pregăti şi de această dată cina împreună cu maestrul bucătar Egon Náday. Mâncărurile şi meniul teatral vor fi condimentate cu surprize. În acelaşi timp, Emőke Kató va interpreta melodii semnate Beyoncé, Amy Winehouse, Iyeoka, Nina Simone, Gnarls Barkley şi alţii. Va fi acompaniată la pian de András Szép. La saxofon: Szabolcs Balla.

Locurile la cină pot fi rezervate la adresa de e-mail [email protected] sau la telefon, la numerele +40 264 593 220 şi +40 733 060 666.

Preţul este de 110 lei / persoană. Locurile sunt limitate

 

27 martie 2014

10.00 – 13.00 – vizită în culise

Cei interesaţi pot face un tur în clădirea teatrului, ghidaţi de membrii trupei. Vor putea vizita scena, depozitul de decoruri, atelierele şi Sala Studio. Participanţii la vizita ghidată vor avea ocazia să vadă spaţiile în care se desfăşoară repetiţiile şi munca de atelier. Programul va fi asezonat cu anecdote legate de locurile vizitate.

Pentru vizita ghidată, vă rugăm să vă înscrieţi trimiţând un e-mail la adresa: [email protected]

Grupurile de 30 de persoane vor porni de la intrarea teatrului, la fiecare 30 de minute. Orele programate: 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30.

10.00 – 13.00 – program pentru copii

În foaierul teatrului copiii vor participa la jocuri interactive sub conducerea actorilor și studenților de la actorie.

10.00 – 13.00 – workshop de mişcare cu Enikő Györgyjakab

Atelierul este anunțat pentru două grupe de vârstă, de câte 20 de persoane: cei între 16 şi 18 ani vor putea participa la atelierul organizat pe scena mare de la ora 10.00, iar cei de peste 18 ani începând cu ora 11.30. Pentru a participa la atelier este necesar să veniţi cu haine adecvate şi încălţăminte comodă. Workshopul se va încheia cu o reprezentaţie cu public, care va începe la ora 12.50.

Pentru a participa, trebuie să vă înscrieţi la adresa: [email protected], indicând vârsta.

12.50 – reprezentaţie–workshop

Participanţii la workshop-ul de mişcare vor prezenta pe scena mare a teatrului, pentru vizitatorii zilei porţilor deschise, câteva dintre exerciţiile învăţate.

13.00 – vernisaj expoziţie scenografie

Inaugurarea expoziţiei Getting real de Carmencita Brojboiu, care prezintă demersul creativ al scenografului, de la partea de documentare până la decorul pe care îl vedem pe scenă.

15.00 – repetiţie cu public

La repetiţia deschisă a spectacolului Camera 0001.Fabrica de vise, veţi putea urmări pregătirea actorilor pentru reprezentaţia de seară. Înainte de repetiţie, în holul Sălii studio, veţi putea viziona filmul intitulat Silent Places realizat de Simona Deaconescu, un film legat de spectacol.

Vă rugăm să vă prezentaţi la intrarea Sălii Studio la ora 14.45. Repetiţia cu public începe la oră fixă. Vă rugăm să nu întârziaţi.

20.00 – Camera 0001.Fabrica de vise

Reprezentaţia Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti va avea loc în Sala Studio a Teatrului. Acest spectacol de dans contemporan este rezultatul unei munci de cercetare, un atelier interdisciplinar care reuneşte dansul cu grafica video şi muzica electronică într-un spectacol fără culise. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului sau de pe site-ul www.biletmaster.ro.

 

Vânătoarea de teatru sau teatrul din viaţa de zi cu zi

În aşteptarea Zilei Mondiale a Teatrului se deschide o mini-expoziţie online pe pagina Facebook a teatrului

Ca o avanpremieră la Ziua Internaţională a Teatrului, se aşteaptă de la voi fotografii din viaţa cotidiană care redau atmosfera, scenele, personajele unui spectacol. Fotografiile trebuie să fie însoţite de titlul spectacolului şi numele personajelor. L-ai recunoscut pe unchiul Vania în chipul unui vânzător de la piaţă? Ai remarcat deja personajele spectacolului Dantelă în Cimitirul Central? Ai simţit vreodată că în bucătăria ta trăiesc personajele din Domnișoara Julie? Dacă da, trimite o fotografie cu aceste personaje!

Misiune: fotografia + titlul spectacolului + numele personajelor
Termen limită: 24 martie
Ținta: [email protected]
Trofeul de vânătoare: mini-expoziţie online + offline

Evenimente viitoare

Tue 22

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 27 September, 10:00 pm
Tue 22

EC Garden

31 August, 5:00 pm - 1 October, 10:00 pm
Tue 22

Techsylvania 2020

20 September, 8:30 am - 23 September, 6:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This