De ce ar purta altcineva în afară de Victoria Beckham non-stop tocuri?!

by | Mar 20, 2014 | Articole

Pentru că poate. E probabil cel mai scurt și tăios, ușor sictirit răspuns. Da, nu contrazic, din moment ce te poți menține N ore cățărată pe minim 8 cm (tot ce sub iese din calcule), e clar că ai un atu față de toate moluștele care își înghesuie picioarele în UGGși sau sneakerși sau converși sau mai cizme de călărie. Pe mine mă interesează însă motivația.

 

 

Înainte de orice, permiteți-mi să clarific din capul locului una bucată problemă: nu mă leg de persoanele, situațiile, momentele în care se pretează. Când e de bonton. De exemplu, cina de Dragobete la restaurant unde simți că vei fi admirată dacă optezi pentru all-black, purtând toace de 15+, și, din contră, vei fi hulită dacă apari în pufoaică, coadă de cal slinoasă și eventual adidași.

Sau la birou (dacă domeniul impune sau ocazia sau felul în care te-ai trezit dimineața). Sau la starea civilă a prietenei din liceu. Sau la un cocktail. Lansare de ceva. Prezentare de ceva. Degustare de altceva. Dar nu la mall (adică sincer, window shopping pe cuie?! poa’ să fie și Blahnik și Louboutain și Choo). Sau în club – cine Dumnezeu poate să danseze și nu doar să pozeze frumos la bar, ore în șir, afirmând că nu se chinuie deloc!? -, sau la liceu, la munte, la mare, la picnic, la bunicii de la țară.

 

 

Veți spune că am 1.50 și nu-mi plac tocurile sau că mi-e ciudă pe cele care le poartă. Nu, nu am 1.50, ador tocurile și nu înțeleg cum poți colinda prăvăliile și umbla 12 ore pe zi încălțată cu pantofi suberbi, dar care, indiferent ce zici tu, sunt chinuitori purtați atâtea ore-n șir.

 

Știu că:

 

1. Pantofii cu toc transformă cu succes orice ținută într-una mega feminină și grațioasă.

2. -II- sunt deosebit de eleganți în raport cu orice alt gen de încălțăminte.

3. -II-  sunt o mană cerească pentru fetele scunde.

4. -II-  îți conferă cea mai sexy atitudine posibilă.

5. -II-  te fac mai înaltă și îți subțiază piciorul.

6. -II-  sunt disponibili în cele mai originale/colorate/extravagante/diferite modele.

7. -II-  sunt pe lista de cumpărături a tuturor femeilor din lume.

8. -II-  sunt perfecți în anumite contexte socio-profesionale: un interviu, o nuntă, un eveniment foarte important, high-class.

9. -II-  sunt articolele cele mai probate de femei din lumea întreagă.

10. -II- sunt irezistibili!

 

Dar mai știu că:

 

1. Pantofii cu toc sunt incomozi. Nu după 10 minute, o oră sau două de purtat. Deși mai există și modele din astea.

2. Nu sunt tocmai practici. Nu cred că sunt singura posesoare de perechi puratate o dată, după schema: încălțat, urcat în taxi, coborât din taxi, așezat, ridicat, urcat în taxi, descălțat.

3. -II- sunt de multe ori un moft.

4. -II- nu sunt cele mai sănătoase tipuri de încălțăminte din punct de vedere medical (coloană, bătături, mușchi supra solicitați, deformarea labei piciorului). Nu aș merge chiar până la acuzații gen “cauzează accidente”, dar cred că deja știți unde bat.

5. -II- nu cunosc o singură purtătoare constantă de toace care să nu se plângă de niște dureri cumplite de picioare.

 

 

Ok, toate lucrurile de mai sus le știți și voi, le știe orice tipă care a avut vreodată prieten sau speră la vreunul. Și totuși.

De ce o persoană normală la cap (foarte important) care:

– nu deține o mașină

– nu deține mașina părinților/rudelor/iubitului

– nu conduce mașina firmei

– circulă pe jos/cu metroul/bicicleta/busul

– nu locuiește la mănăstire

– nu este invalidă

…ar purta oricând, la orice oră, în orice context pantofi cu toc? Există o presiune mediatică sau socială atât de mare încât ne simțim “bine” doar dacă vedem lumea mai de sus? Bărbații noștri desconsideră chiar atât de tare tenișii și ne iubesc doar dacă arătăm de parcă tocmai am aterizat de pe coperta Playboy în parcarea de la piață? Suntem chiar atât de masochiste încât vrem să fim atrăgătoare cu orice preț încât comoditate nu există în vocabularul nostru? Sau încă nu am auzit că excesul nu e sănătos, nici sexy? Vă rog, faceți lumină! Țin în brațe o cutie de pantofi negri, de catifea, cu toc de 14!

 

Tags:

Evenimente viitoare

Sun 20

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 27 September, 10:00 pm
Sun 20

EC Garden

31 August, 5:00 pm - 1 October, 10:00 pm
Sun 20

Méra World Music LITE

17 September, 7:00 pm - 20 September, 10:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This