Investiții de timp liber: 24 – 31 martie

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 24 – 31 martie

by | Mar 24, 2014 | Articole

Da, da, știu, nu face sens învârtirea cuțitului în rană, mai ales luni dimineața. Am fost electrizați destul săptămâna trecută și deja halucinăm cu toții la week-endul cu iz de Bonțida care se prefigurează la orizont, câștigând pe zi ce trece în greutate. Ș’apoi să nu uităm că mai e puțin până la vara cu acte’n regulă pe care o așteptăm (până una alta ne delectăm cu o vară baltică, săracii estonieni ar da orice să se bucure în martie de 20+ grade Celsius). Mai avem de ars niște etape, mai avem de mers la eventuri, mai trebuie să trecem printr-un TIFF, să mai bifăm niște concerte, partyuri, deschideri de noi cafenele/baruri, festuri and so on. Una peste alta, mai avem până la vară, așa că, terminați de citit textul, faceți-vă rapid o listă mentală cu ce vreți să vedeți / unde vreți să vă puneți în pericol timpanele și fuga în oraș, că-i prea frumos la aer ca să mai stați îmbâcsiți în fața laptopului. Și by the way, Napocca funcționează pe telefoanele deștepte!

Ultima sută din lună – Pentru daywalkeri:

Feelingul meu este că după această săptămână ne putem da mai deștepți. La propriu. Seminarii de freelance, conferințe despre productivitate și echilibru, târguri de joburi, verzi, master-class-uri, workshop-uri de bune maniere și make-up, de gândire creativă, adică foarte multă informație utilă.

Să nici nu mai amintesc de cultură! Atâtea opțiuni de petrecere a orelor dintre job și activități casnice musai de îndeplinit ne fac să uităm cât e ceasul, pierduți în vreo sală de teatru, cu privirea ațintită pe actorii care recită din Nichita. Foarte pe scurt, deci: evenimente la Teatrul de Păpuși Puck, Teațtrul Național Lucian Balga, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Opera Națională Română, Opera Maghiară, Fabrica de Pensule, REACTOR, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic…vă mai zic?

Serile de jocuri și quiz-uri sunt o provocare neuronală mereu binevenită, leneveala în hamac la fel, cât despre proiecțiile de filme, nu pot să accept că mai există vreun amator de filme vechi care nu a văzut Nosferatu’ Fantoma Nopții! #numazic

Pentru nightwalkeri:

Aici se complică nițel lucrurile. Vă este solicitată prezența cotidiană la party-uri, că doar pentru voi sunt concepute. Pentru o mai bună organizare, propun parcurgerea sistematică a calendarului fiecărei zile, bifat/notat/încercuit/subliniat chestiile atractive (nu știu cum să mă exprim, dar cam tot ce se întâmplă în oraș e de bifat) și purces la pas/bus/taxi în recunoaștere.

Pont: o bătaie sănătoasă cu perne, că n-ați mai făcut din astea probabil din studenție, un all nighter cu filme de acțiune – nici din astea nu faceți des, cel puțin nu la cinema, un Maghiar Party, campus party, breaking, college, retro party și niște filme de scurt metraj, că tot e week-endul cu Shorts.

Bonus: e plin de terase în oraș, ceea ce înseamnă că putem uita de ceaiuri fierbinți, ciocolăți calde tip budincă, fiindcă e vremea să trecem la meniul de vară: limonade, citronade, frapppe-uri și alte drink-uri răcoritoare. Aștept să vă aud preferatele, mai pe la mijloc de săptămână vi le spun și pe ale mele 🙂

LUNI

Începem mai lejer săptămâna, nu de alta dar bateriile trebuie să ne țină până lunea viitoare, când o luăm de la capăt. So, vă propun o proiecție despre Alpi, pregătită de Clubul Alpin Român la Casa TIFF. Mai târziu, e de mers în Caro, Club PHI și dacă aveți chef și de retro, Kharma vă așteaptă!

MARȚI

Târgul de Cariere începe la Iulius Mall, așa că listați-vă de urgență CV-urile și purcedeți în căutarea jobului de vis. Facem o oprire în Bermudas să îi vedem pe Vio și Natanticu. Pentru că Stand – up in the City. Încheiem seara în Spațiu Cafe la concertul grupului Acoustica.

MIERCURI

Călin Ioaniciu ne dezvăluie secretele barmanilor în The Soviet, la Casa de Cultură a Studenților aflăm despre Summer Universities, apoi îi ascultăm pe Bagossy Brothers Company, Hiatus M , Anysound și STAS în Jaxx. În încheiere: Campus Party în Rehab, College Party în Euphoria Music Hall sau Breaking Party în Beci 36. Pick your choice!

JOI

Ca un preview la week-end, ziua de joi se anunță încărcată tare: Ziua Porților Deschise 2014 la Teatrul Național Cluj Napoca, Cluj Shorts la Victoria, ne întâlnim cu Mircea Diaconu la Diverta Hubertus, vedem Trubadurul la Opera Maghiară, îi ascultăm pe Teodora Iacob & Eufonia String Quartet în Moonshine și pe Guess Who în Euphoria Music Hall, apoi aflăm totul despre dorințele ascunse ale femeilor la Diesel Club, urmărim Horny Birds! Să nu uităm de Booha College High Five Party. Detalii aici

VINERI

O nouă ediție a Târgului Verde are loc de această dată la Casino, în plin parc central, motiv excelent de a savura o înghețată pe o băncuță. Seara în schimb părăsim zona chill și mergem în The Shelter să îi vedem pe Hot Casandra & Marika, pe Simona Nae în SIN, apoi ne mutăm la Casa TIFF pentru Hood Bangers. Ajungem și să îi vedem și pe Pop Killer-și, apoi încheiem seara în celălalt capăt al orașului, în Midi, alături de Masomenos.

SÂMBĂTĂ

Plecăm la Turda pentru a vedea spectacolul IONA (se joacă în Salină), apoi mergem în Gentlemen’s Club unde FISC prezintă Stand-Up Comedy în Cartier cu Ady Bobo. Charlie Boy The Rabbit King vine la Studio 26, iar la Booha în ascultăm pe Casetofoane, Jaheyo, Electroclown, Indjstione și Stinky. Și nu, nu ratăm show-ul Akua Naru din Midi!

DUMINICĂ

Întâi ne trezim, savurăm o cafea tolăniți fiind pe canapeaua din dotare, ne uităm la câteva episoade din SUITS, poate mergem la cinema să vedem Grand Hotel Budapest, ne dăm cu bicicletele prin oraș, după care, la Opera Română vedem Văduva Veselă în premieră. Încheiem săptămâna în After Eight, la un party studențesc!

ULTIMA ZI A LUNII

PS: În ultima zi de martie, luni, 31, mă gândeam să vă las în pace să respirați, nu de alta dar 1 Aprilie sigur va fi solicitant 🙂 Nu mă pot însă abține, cred că o bere-două în Janis la Warm-Up party nu-i o idee chiar așa proastă. Mai ales dacă tocmai ați terminat un quiz în Londoner!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!