Extreme de primăvară.

Home $ Articole $ Extreme de primăvară.

by | Mar 27, 2014 | Articole

Badass – (US, slang) a mean or belligerent person; a person with extreme attitudes, behavior or appearance

Ladylike – like or befitting a lady in manners and bearing; refined and fastidious

 

 

Pornisem cu ideea de a scrie despre o atitudine, dar, se pare că sfârșesc prin a ilustra un comportament vestimentar. Pentru că nu sunt nici psiholog nici sociolog de meserie, încerc să mă limitez la ce pot observa pe stradă, în localuri, baruri, cluburi, în jurul meu. Și să fac niște constatări vestimentare în ton cu noul sezon primăvară-vară.

Răsfoiam zilele trecute presa feminină americană și europeană, nu musai pentru studierea noilor tendințe, că până una alta oricum se poartă cam tot ce e decent și acoperă nițel părțile rușinoase, ci mai mult pentru a face timpul să treacă într-un mod plăcut. Concluziile mele în ceea ce privește sezonul în care tocmai am pășit inclusiv din punct de vedere al temperaturilor, sunt că trebuie să optăm pentru extreme dacă vrem să fim în trend.

Varianta 1.

Adoptăm un look de bad motherf***er-ițe, nu musai dar preferabil în nuanțe închise, eventual cu pantaloni & geacă de piele, bluze cu transparențe, poate și niște pene negre sau inserturi de dantelă pentru un efect mai dramatic.

* există multe excepții de la regulă: jeanși rupți, sacouri masculine, accesorii impunătoare, lanțuri, ținte, volume, croiuri tăioase, pe scurt, cam orice iese din tipar, nu atât de mult încât să intre sub incidența extravagantului, dar suficient pentru a lăsa o impresie.

La pachet vine musai o ușoară grimasă de sictir, greață și atitudine de „mă lași?!”, opțional smokey eyes, rimel întins, unghii negre, pierce în nas, tatuaje, păr vâlvoi.

Unde purtăm acest look? Unde avem chef. E vorba de atitudine și de ce transmite ea: mi se rupe de tot, mă doare’n cot, fac ce vreau, când, unde și cu cine și nimeni nu mă poate opri. Recomand să nu fiți prea punk-grunge-drama queens la teatru, operă, în restaurante fițoase, la piața de legume, în vizită la bunica care e internată la spital de vreo 2 săptămâni. Poate nici la prima întâlnire cu părinții noului iubit n-aș opta pentru all black, ținte, piele & co. Merge de minune în pub-uri, în cluburi, mai ales dacă vrei să ții la distanță libidinoșii care cred că te pot cumpăra cu o bere la halbă. La shopping cu fetele, la o întâlnire într-un cadru nu foarte simandicos, la un vernisaj, o lansare de carte, fashion show sau alte eventuri cu tentă artistică.

Varianta 2

Nu îmi plac zânele. Nici prințesele. Am fost fascinată de ambele până pe la 10 ani, după care am trecut la Xena. Tot o prințesă, dar de altă speță. Pe scurt, nu îmi plac muierile leșinate, îmbrăcate în nuanțe pastelate de fistic și piersică, în sarafane cuminți, care duhnesc a Chanel 5, au unghii perfecte, păr și mai perfect (mă întreb adesea dacă nu-i totuși o perucă). Nu îmi plac nici moliile decolorate, maronii, căcănii, cremulii, care poartă fuste/rochii/cămăși diafane, încercând să pară suave adieri de primăvară. Cred că din acest motiv nu prea m-am împăcat niciodată cu stilul ladylike. Mult prea feminin pentru gustul meu. Doamne ajută însă, primăvara asta femeile nu mai sunt privite ca niște bibelouri, iar o ținută feminină nu este musai fără personalitate sua din contră, de bomboană fondantă.

Adică, avem buline, avem dungi, avem dantelă, avem cămăși albe, avem detalii inedite care ascut o ținută plictisitoare. Fire aurii, genți din rafie, materiale naturale. Avem și beige-uri, nuanțe dulci de lila și rozuri pale, dar nu seamănă cu nuanțele de macarons pariziene. Și da, clasicele perle.

Evident, acest smart-lady-like-look nu merge pentru oricine. Așadar, cine insistă să se îmbrace ca o nevastă din suburbiile americane (pentru referințe vedeți Stepford Wives) trebuie măcar să știe pentru ce event/ocazie merită să se dichisească. Păi să vedem: la birou (mai ales dacă suntem secretare, front office, assistant manager, account executive sau altele din aceeași sferă). La cocktail party-uri elitiste, la cofetăria pretențioasă din centrul istoric, la Paris, Milano sau altă capitală a modei. Și la întâlnirea cu mama soacră.

Mai bine lăsați rochițele elegante acasă dacă scoateți câinele la plimbare după o ploaie serioasă, dacă duceți copii la grădiniță (sau îi aduceți), dacă mergeți la fitness, la iarbă verde, la pădure, în drumeții montane.

Sure, veți spune că nu sunt astea unicele trenduri din acest sezon. Și mare dreptate aveți. Doar că, tot ceea ce se încadrează între aceste extreme e o zonă atât de vastă încât mi-ar lua 3 săptămâni să o parcurg. Plus că, întotdeauna e o idee bună să începi cu chestiile mai de impact. Se rețin mai ușor. Iar extremele nu doar că se atrag ci și atrag!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!