Noah

Home $ Cinema $ Noah

by | Apr 2, 2014 | Cinema

Apocalipsa revine într-un fel sau altul pe marile ecrane după o pauză nu foarte îndelungată. Din fericire de data aceasta nu mai e una posibilă, într-un viitor apropiat, ci una care a avut loc în trecutul îndepărtat. Potopul lui Noe reprezintă prima mențiune despre divinitatea hotărâtă să pedepsească locuitorii Pământului pentru păcate. Ecranizarea unei astfel de episod biblic a atras multe proteste, dar cu toate acestea filmul lui Darren Aronofsky, cunoscut pentru The Fountain, Black Swan, Requeim for a Dream și The Wrestle, se bucură de succes încă din primul weekend. Adaptarea îndrăzneață, pentru că Darren este un nonconformist, îl are în rolul principal pe Russel Crowe. Acesta îl interpretează pe Noah, un tată cu viziuni apocaliptice pe care trebuie să le descifreze înainte de a fi prea târziu pentru el și familia sa. Mesajul ascuns în aceste viziuni vorbește despre un potop care va șterge de pe fața pământului pe cei răi, pe urmașii lui Cain. Pentru a-și salva familia și animalele pământului, Noah trebuie să construiască o arcă. Misiunea este una extrem de dificilă pentru că timpul nu este la dispoziția lui Noah și pentru că o comunitate de oameni extrem de violenți, amenință integritatea grandioasei construcții. Din fericire Noah are alături de el un grup de îngeri căzuți care-l vor ajuta să construiască arca dar și să o apere atunci când oamenii o să-și dea seama că e singura lor speranță.

Alături de Russel Crowe o regăsim pe Jennifer Connelly, vechea parteneră a actorului din filmul A beautiful mind și Emma Watson, cunoscută publicului pentru rolul din seria Harry Potter.

Noah e diferit și s-ar putea ca lucrul acesta să placă. Nouă ne-a plăcut abordarea îndrăzneață care vorbește de creator și nu de Dumnezeu, una cu un Noe gânditor, dur, rece, gata să facă orice pentru a-și proteja familia și a duce la bun sfârșit misiunea încredințată de creator.

Noah
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!