Zaraza @ Diverta Hubertus

Home $ Cultural $ Carte $ Zaraza @ Diverta Hubertus

by | Apr 2, 2014 | Carte

Lansarea romanului Zaraza, de Andrei Ruse

Invitaţi, alături de autor:
Ruxandra Cesereanu
Dorin Mureşan

O seară banală de toamnă din 1928 se transformă, pentru un tînăr student la Conservator, în momentul de graţie cînd acesta urcă pentru prima oară pe scenă. Trei ani mai tîrziu, la Berlin, Cristian Vasile va înregistra poate cea mai frumoasă piesă de dragoste a epocii, Zaraza, devenind repede cel mai iubit dizeur al timpului său.

Povestea lui, de la glorie la decădere, într-o altă seară banală din 1947, este pusă în scenă bucată cu bucată, după mai bine de doi ani de documentare şi investigaţie continuă ale autorului, care s-au terminat odată cu găsirea mormîntului fără nume şi fără cruce al personajului său principal. O călătorie fascinantă în Bucureştiul agitat şi efervescent al interbelicului, presărată cu poveşti de dragoste, de prietenie, de trădare şi de loialitate în vremuri tot mai tulburi, de rezistenţă şi devotament pentru artă şi libertate, o aventură aproape nebună a împlinirii visului de a deveni nemuritor.

O perioadă de aur a unei ţări, dar şi o perioadă cu tensiuni politice violente, război şi moarte. Alături de Cristian Vasile, Ion Pribeagu, Ionel Fernic, Jean Moscopol, Zavaidoc, Maria Tănase, Gică Petrescu, Mihail Sebastian sau Mircea Eliade sînt doar cîteva dintre personalităţile readuse la viaţă dintr-o lume care s-a vrut a fi ştearsă şi uitată pe nedrept, dar care încă este păstrată în amintire.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!