Captain America: The Winter’s Soldier

Home $ Cinema $ Captain America: The Winter’s Soldier

by | Apr 9, 2014 | Cinema

Cei de la Marvel au găsit rețeta succesului și nu au de gând să renunțe la ea prea curând. Într-un recent comunicat de presă, Marvel anunța că până în 2024 iubitorii filmelor cu super eroi vor avea parte de încă 18 filme atât cu eroi consacrați cât și cu unii noi. Eu unul nu pot să spun că mă dau în vânt după orice film cu super eroi, dar sunt câțiva pe care îmi place să-i văd la treabă și cel mai probabil o să-i urmăresc chiar dacă s-ar ajunge la 10 prezențe pe marile ecrane. Din această categorie face parte și Captain America, un erou mai serios decât ceilalți Avengers. Primul film nu a fost cu nimic deosebit, însă The Winter’s Soldier recuperează prin aducerea în prim plan a unui personaj negativ cu carismă interpretat de actorul cu origini românești, Sebastian Stan. Acest personaj negativ și o dramatizare la nivel personal a poveștii e exact ce avea nevoie Captain America pentru a devenii un super erou la fel de bine cotat și îndrăgit ca foștii lui colegi de luptă din The Avengers.

Până la apariția eroului negativ, filmul insistă pe activitatea lui Captain America și Black Widow (Scarlett Johansson) în cadrul grupului SHIELD. Cei doi își fac treaba zi de zi până când o misiune de rutină atrage după sine o serie de asasinate. Încercând să afle cine este responsabil pentru aceste atacuri violente, cei doi descoperă că au de-a face cu adversar puternic, unul familiar, Războinicul Iernii. În afara scenelor de luptă, realizate perfect Anthony si Joe Russo, doi frați cu experiență dar fără succese reale, The Winter’s Soldier insistă și pe încercarea de adaptare a lui Steve la noua lume din jurul său. După 70 de ani de somn, Steve nu stă foarte bine la capitolul moral și nici nu-i este ușor să-și facă noi prieteni.

The Winter’s Soldier e mai serios, mai întunecat și de aceea a fost primit bine de către criticii de film. Popularitatea eroului este în creștere și s-ar putea să vedem un nou film cât de curând. Până atunci noi vă invităm să vedeți Winter’s Soldier și cam toate filmele de acest an ce sunt realizate de cei de la Marvel sau de la DC Comics.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Captain America: The Winter’s Soldier
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!