BattleLab Robotica – cea mai mare competiție sumo de roboți din Transilvania

Home $ Știri Cluj $ BattleLab Robotica – cea mai mare competiție sumo de roboți din Transilvania

by | Apr 14, 2014 | Știri Cluj

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST ClujNapoca a organizat în data de 12 aprilie 2014 cea dea patra ediţie a competiţiei BattleLab Robotica.

Competiția a constat în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii au participat 21 de echipe de studenți de la universitățile cu profil tehnic din România, care au muncit luni în șir la realizarea robotului, acesta fiind un proiect complex la care s-au aplicat cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare.

Echipele au fost formate din maximum 4 studenţi, competiţia respectând regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Peste 200 de spectatori de toate vârstele au venit să vadă luptele de sumo dintre roboți. Roboții au fost puternici, luptele strânse, iar datorită multiplelor remize, spectacolul sa prelungit până în jurul orei 17.

Pe locul 1 s-a clasat robotul BULLET, membrii echipei au declarand cu mândrie: „Am început destul de rău. Până ieri robotul nostru nu a mers, dar azi am dat lovitura! O mică schimbare la robot ne-a modificat toată performanța și am câștgat. Ne simțim foarte tare!”

Pe locul secund s-a clasat robotul WOLF, membrii echipei care au venit chiar de la București declarând: “Noi am venit să testăm robotul. Am venit sa participam la invitația lui Septimiu și ne-am simțit foarte bine. Am reușit să ne cunoaștem robotul mai bine.”

Noii veniţi în competiție, mândriii posesori ai robotului intitulat RUGINĂ au ajuns să se claseze pe locul 3. Plini de entuziasm, aceștia au declarat: “Am pornit de la ideea să facem un robot care să pornească și am reușit să obținem locul III ! Suntem foarte fericiți.”

Premiul de popularitate: Rugina
Premiul pentru BEST Design: Matilda
Premiul pentru cel mai viteaz robot: Ion

Ediția de anul umător se arată mai promițătoare și se dorește a face primi pași în a deveni o competiție de talie internațională.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!