Transcendence

Home $ Cinema $ Transcendence

by | Apr 30, 2014 | Cinema

Transcendence îmi aduce aminte de Virtuosity, un film destul de necunoscut din 1995 cu doi actori mari, Denzel Washington și Russel Crowe (la aceea vreme încă nu foarte cunoscuți) care spune povestea unei inteligențe artificiale, creată cu scopul de antrena polițiștii pentru prinderea criminalilor în serie. Deși povestea din Transcendence e diferită, ideea principală e aceeași. O super inteligență artificială care în loc să facă bine, o ia rază, se îmbată cu putere și începe să acționeze împotriva omenirii. Un fel de Skynet din seria Terminator cu comportament și chip uman, pentru a plăcea mai mult, care vrea să creeze super oameni. Din păcate publicul nu a gustat povestea lui Will Caster (Johnny Depp) un cercetător din domeniul inteligenței artificiale ucis de un grup de teroriști înainte de a crea o super inteligență colectivă, încasările din primul week-end au fost extrem de slabe. De fapt, filmul n-a reușit să intre să în top trei în box office-ul american, în contextul unui week-end fără premiere importante.

Probabil că americanii s-au săturat de povești care au mai fost spuse, de rolurile mediocre ale lui Johnny Deep, așa că au preferat altceva. În esență îi înțeleg, pentru că drama lui Will și a echipei lui nu e foarte convingătoare. Unii poate chiar au ieșit din sala de cinematografe și nu au mai așteptat intriga, care duce la transferarea conștiinței lui Will într-un sistem informatic capabil să se dezvolte singur.

Transcendence nu e o dramă, nici măcar un sf. bine pus la punct. E un fel de terci cu de toate din care nimic nu se evidențiază. Are momente dramatice, niște romantism când vine vorba de Will și soția lui interpretată de Rebecca Hall și niște acțiune, când o ia razna și amenință omenirea. Din păcate acest terci e criticat dur și de criticii de film așa că mi-e greu să-l recomand. La final vă sfătuim să-l vizionați numai dacă sunteți fani Johnny Depp sau dacă nu aveți altceva mai bun de făcut.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Transcendence
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!