TRÈS COURTS

Home $ Cinema $ TRÈS COURTS

by | Apr 30, 2014 | Cinema, Festivaluri

TRÈS COURTS – editia a 16-a
10-11 mai 2014, Cinema Victoria

Festivalul International de Foarte Scurt Metraj TRÈS COURTS este un eveniment fără frontiere, care promovează filmele de maxim 3 minute, simultan între 2 şi 11 mai, în aproape o sută de oraşe din 26 de ţări.

Descoperiti detaliile proiecţiilor din România şi din lume pe www.trescourt.com şi www.trescourt.ro.

Filmele sunt realizate atât de către profesionişti experimentați, cât şi de tineri talentați din toate colţurile lumii, uneori cu mijloace derizorii.

Programul far al festivalului este competiţia internaţională care cuprinde 44 de filme foarte scurte, de genuri diverse (animatie, fictiune, microdocumentar), care prezintă universuri eclectice. Publicul din întreaga lume poate vota filmele preferate, pentru decernarea „Premiului Publicului fără frontiere”.

Pe lângă această selecţie internaţională, festivalul mai cuprinde o selecţie de filme pentru copii, o selecţie de filme realizate de femei sau pe teme feminine şi nu în ultimul rând o competiţie de filme foarte scurte româneşti.

15 filme foarte scurte realizate în România sunt prezentate spectatorilor din 19 orase din ţară şi la Chişinău în Republica Moldova. La fel ca pentru selectia internaţională, şi aici publicul este invitat să îşi voteze filmele preferate pentru decernarea „Premiului Publicului din România”.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!