Investiții de timp liber: 6 – 12 mai

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 6 – 12 mai

by | May 5, 2014 | Articole

Primul început de săptămână din mai nu e deloc așa cum mi l-am imaginat. Fără păsărele, fără soare jucăuș care te trezește la 6 jumate, furișându-se printre draperiile trase anapoda. Fără miros de rouă, ceață sau zăpușeală. Primul început de săptămână din mai e cum nu se poate mai mohorât. Nimeni nu merge fericit la job, din simplul motiv că trebuie să-și părăsească pijamalele dragi, patul călduț și să-și croiască drum prin orașul sufocat de un trafic haotic. Ferice de cei ce lucrează acasă! După toată această poliloghie deloc pozitivă închinată ultimei luni de primăvară, poate n-ar fi rău să zic ceva și de bine. Evenimente, evenimente și iar evenimente. Mai este prin definiție luna în care se întâmplă cele mai multe chestii faine în oraș. Concerte mari, festuri și mai mari, Zilele Orașului și, într-un final glorios, TIFF-ul. Dar până atunci mai avem puțin de așteptat, iar eu zic să nu o facem în casă. Și umbrele au rostul lor în economia Universului!

La cultură înainte, la război înapoi…

Idiotul, Bolero, Istoria Comunismului povestită pentru bolnavii mintal, Sânziana și Pepelea, Brad de Crăciun la familia Ivanov și Livada de vișini sunt spectacolele de teatru ale săptămânii, care se joacă fie la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, fie pe scena Naționalului. Să nu uităm de opere: Faust, Crăișorul Argyelus, Hansel și Gretel. Tot la Opera Națională avem parte de un vernisaj de fotografie, “Inside”, de Mircea Albuțiu, respectiv de o lansare de carte, “Pana Neagră” de Alina Maria Grigore. Festivalul de operă Viva Vox continuă și în această săptămână, vedem astfel la Opera Maghiară Don Giovanni în interpretarea studenților Facultății de Muzică a Universității din Debrecen. Pianistul Tamas Erdi susține un concert extraordinar, iar gala de închidere a festivalului este marcată de un concert de operă susținut de absolvenții cursurilor de măiestrie canto şi dirijat.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Centrul Cultural German Cluj-Napoca în parteneriat cu Institutul pentru Relații Externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen), anunță deschiderea expoziției Sigmar Polke: Muzică de origine necunoscută. Tot în această săptămână facem un schimb de cărți și ne reamintim de perioada medievală a Clujului la Transylvania History Day, în timp ce Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRÈS COURTS și Festivalul Luminii sunt must-urile week-endului viitor!

Let’s Party till Dawn!

Începem săptămâna lejer, în Shelter, alături de DJ Thomas și Face Today, mergem la Back to Basics în Caro și gustăm puțin din viața de noapte a Hașdeului la Capus Night din Solas Lounge. College Party sau Tomorrwland? Ne decidem pe parcurs. În Beci 36 concertează Roxana Matei, iar în Euphoria Music Hall îi vedem pe Elefanții Bizari, că tare dor ne-a fost de ei! Diamonds are forever își lansează primul single de noul album în Flying Circus, în timp de Ioana Mureșan ne cântă folk în La Perne. T-Festival are loc în incinta Parcului Industrial Tetarom III (parcarea DeLonghi), din localitatea Jucu (îi vedem pe Ștefan Bănică Jr., Grimus, Theory of Mind, Trooper etc.), iar la Sala Sporturilor ne simțim bine alături de Puya, Vescan&Doddy, Hiatus M, Jovialii, Cristian Daniel, Guess Who, What’s UP, Rattle Jack, Second Place, Kid-A, Compact, Emeric Set, Modiwo, The Hourglass și Ovidiu Scridon. Ska-Nk și Rehab Nation concertează în Shelter, iar DC Breaks vine la Boiler. Pe Rhadoo și Petre Inspirescu îi vedeți la Midi, asta după ce faceți o oprire la Casa TIFF să îi ascultați pe Vasi (LastOf TheFamous), Mike (DjMikeone) și AstroTomi (from Quantum Drive). Nu știu voi ce părere aveți, dar eu zic că week-endurile din mai sună bine!

MARȚI

Dacă aveți chef de puțin rock, elvețienii de la Stortregn & Kakothanasy cântă în Irish & Music Pub. În Phi18 e seara fetelor, iar la After Eight e seara celor fără pereche.

MIERCURI

Ne reamintim de Bagheera, Baloo și Kaa în La Perne, iar apoi consumăm puțină artă. Microstagiunea Create.Act.Enjoy începe în 7 mai la Răgaz, cu spectacolul Un toast cu Diavolul, respectiv cu vernisajul expoziției Beyond photography, beyond shrouds, realizată de Alin Barbir.

JOI

After-work & Karaoke se anunță la My Way, în timp ce grupul Acoustica concertează în Spațiu Cafe-Pub. Les Elephants Bizarres fac show în Euphoria Music Hall, la în Grua Club e rost de Trap & Bass.

VINERI

Dj Jonnessey & Aner întrețin atmosfera din SIN, DC Breaks, Detour și MadLiquid sunt starurile serii din Boiler, iar fetele sunt ridicate pe un piedestal în două cluburi: After Eight (Absolut Ladies Night), respectiv Club Caro (Ladies Night). Napoca Music Event demarează în forță, iar pentru cine are chef de reclame, Noaptea Devoratorilor de Publicitate propune un maraton de peste 300 de spoturi. Seara se încheie în Midi, alături de Rhadoo și Petre Inspirescu.

SÂMBĂTĂ

La Cinema Victoria vedem filme de maxim 3 minute, în Parcul Central admirăm 25.000 de cutiuţe cu lumânări, după care ne punem pe petrecut. E Seara Gagicilor în Beci 36, Rainbow Party în SIN, dar cheful cel mai mare e la Cluj Arena: Bring it!, cu QUBA, MC JOANNE, Serginio, Panda & MC STRENGTH.

DUMINICĂ

Ne trezim cu o cafea bună la Booha, ne plimbăm prin centru, facem un test drive la Plus, că doar tot e Salonul Auto, mergem de curioși la un speed dating în Soviet, după care ne îmbrăcăm în straie medievale și defilăm prin oraș la Parada epocilor (în centrul istoric). Ah da, și nu ratăm nici Balul epocilor (la Casino, în Parcul Central).

LUNI

Voluntari pentru Idei şi Proiecte Cluj organizează a 10-a ediție a proiectului Personal Development School 2014, în perioada 12-16 mai, cu scopul de a oferi studenților un start în carieră printr-un program adaptat nevoilor actuale ale acestora. Dacă-i timp frumos și vrem să uităm de job sau facultate, tururile ghidate gratuite în oraș sunt ideale pentru deconectare. La fel și Stuf-Stud Partyul din Janis!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!