Sebastian Trio @ Potpourri

Home $ Articole $ Sebastian Trio @ Potpourri

by | May 5, 2014 | Articole

Casa Potpourri va invita la un concert cum nu s-a mai auzit…haideti de va incantati sufletele!

Pret intrare: 20 lei

Sebastian Spanache Trio este plasat in avangarda muzicii jazz de noua generatie din Romania prin abordarea inovativa si plina de har. Cei trei (Sebastian Spanache, Csaba Sánta, Radu Pieloiu) formeaza o trupa din toamna anului 2011. Dupa aproape un an de pregatiri, in februarie 2013 Trio-ul a inregistrat primul album “HUMANIZED”. Din primele acorduri va puteti da seama ca nu veti avea parte de o experienta jazz obisnuita; piesele fiind create cu grija si maestrie in forme neasteptate. Influentele vin dintr-o paleta larga, cu groove si atmosfera sugestive muzicii electronice.

In 2014, Trio-ul a inregistrat un al doilea album “A PASHA’S ABSTINENCE”. CD-ul inglobeaza opt compozitii originale care includ subtile elemente traditionale otomane – o cultura care a influentat semnificativ muzica si cultura romaneaca – asezate intr-un stil improvizational recunoscut trupei; compozitie mistica si joc organic.

Sebastian Spanache Trio are multiple aparitii pe scena jazz locala si internationala. Au cantat in deschiderea unor nume grandioase cum ar fi Richard Bona (la JazzTM), Adam Baldych Imaginary Quartet (Festivalul International GreenHours), Robert Mitchell Panacea (Arcub Jazz&More); participand si la evenimente cum ar fi MÜPA Budapest Jazz Showcase; concertand atat in Romania cat si in Europa de centru-est; obtinand premiul “Johnny Raducanu Grand Trophy” la Johnny Raducanu International Jazz Competition din Braila, Romania; Trio-ul ajungand sa fie aplaudat si sustinut de presa si critica atat locale cat si internationale.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!