Le Cabaret des Mots @ Teatrul Maghiar de Stat

Home $ Articole $ Le Cabaret des Mots @ Teatrul Maghiar de Stat

by | May 6, 2014 | Articole

In cadrul Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, Compania Umbral din Franţa va prezenta marţi, 27 mai, ora 19.00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Sala Studio, spectacolul Le Cabaret des Mots (Cabaretul cuvintelor) de Matei Vişniec, regia: Maud Dhénin şi Victor Quezada-Perez.

Le Cabaret des Mots (Cabaretul cuvintelor), scrisă de Matei Vişniec, celebrul autor român care trăieşte din 1987 la Paris, este o călătorie subiectivă într-un dicţionar interior. Textul a prilejuit regizorilor Maud Dhénin şi Victor Quezada-Perez o creaţie originală, plină de conținut și inventivitate. Este un „cabaret” al cuvintelor din toate timpurile, fiecare dintre ele fiind prezentat de câte un clown – îndrăcit, poetic sau obraznic – în funcţie de semnificația cuvântului. Spectacolul este un amalgam de text, muzică şi cântece transformând viața cotidiană într-un Cabaret. Prin acest text, Matei Vişniec evocă puterea limbajului, grotescul ideologiei şi denunţă totalitarismul. Astfel, piesă capătă o dimensiune socială şi atemporală.

Prezentat în cadrul colaborării dintre Institutul Cultural Francez din Cluj şi Teatrul Maghiar de Stat Cluj, spectacolul în limba franceză beneficiază de supratitrare în limba română. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului (tel. 0264-593468), între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30, sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!