Despre români şi România – o campanie de conștientizare a valorilor românești

Home $ Știri Cluj $ Despre români şi România – o campanie de conștientizare a valorilor românești

by | May 8, 2014 | Știri Cluj

România are numeroase locuri frumoase şi oameni care au ajutat dezvoltarea lumii de-a lungul anilor. Iar pentru că noi ne mândrim cu România cea frumoasă şi valorile noastre, ne alăturăm echipei Bunadimineata.ro în campania “Despre români şi România”.

Scopul campaniei este de a promova valorile româneşti şi frumuseţile natural ale ţării noastre. În perioada 5 mai – 8 iunie, vor fi dezbătute 5 tematici diferite, în care vom putea afla despre realizările tehnologice româneşti, despre obiectivele naturale specifice României, despre inventatorii români, despre premierele româneşti și despre lucrurile unice din România.

Intră în fiecare zi pe BunaDimineata.ro şi află despre lucruri care multe au fost uitate şi care ne fac să fim mândri că suntem români. Printre lucrurile despre care vei putea citi în prima săptămână se numără articol cu cel care a inventat racheta, cel care a inventat chibritele sau cel care a inventat stiloul. În a doua săptămână, se vor aminti de cele mai reprezentative atracții naturale ale țării, printre care canalul Dunăre – Marea Neagră, Delta Dunării, Peștera Scărișoara și drumul Transfăgărășan.

Despre inventatorii români vei putea citi în a treia săptămână de campanie. Vei găsi articole despre cel care a inventat insulina, despre cel care a descoperit modul de rafinare a produselor petroliere sau despre primul om din lume care a reușit să zboare cu un aparat mai greu decât aerul.

În România, au avut loc numeroase premiere. A patra săptămână prezintă primul castel iluminat electric, cea mai înaltă scupltură de piatră din Europa sau primul oraș din Europa iluminat electric. Ultima săptămână este dedicată unicităţilor româneşti. Aici vei putea citi despre inventatorul motorului cu reacţie, despre inventatorul primului automobil cu profil aerodinamic sau despre inventatorul sângelui artificial.

Subiecte din cadrul campaniei „Despre români şi România” le poţi descoperi dacă vei vizita în fiecare dimineață site-ul BunaDimineata.ro, unde vei putea găsi, pe lângă aceste subiecte, și informții actuale și de interes, dar uşoare de citit dimineața.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!