Ziua Internationala a Astronomiei 2014

by | May 8, 2014 | Articole

Ziua Internationala a Astronomiei 2014 @ Piata Unirii si la Observatorul Astronomic al Universitatii “Babes-Bolyai” 

Societatea Astronomica ANDROMEDA, impreuna cu STARMAX  si  Observatorul Astronomic al Universitatii “Babes-Bolyai”, va invita sa participati la o sesiune de observatii astronomice organizata cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei, in 10 mai 2014, in Piata Unirii si la Observatorul Astronomic al Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, incepand cu ora 16:00. La acest eveniment sunt invitati clujenii de toate varstele.

Participantii vor avea ocazia sa descopere universul, prin intermediul telescoapelor astronomice ce vor fi puse la dispozitia publicului de catre organizatori, sub indrumarea unor astronomi profesionisti si amatori. Clujenii vor putea observa Soarele, Luna, planeta Jupiter, roiuri, nebuloase si galaxii prin telescoapele Societatii Astronomice ANDROMEDA si STARMAX (daca va fi senin).

Ziua astronomiei se sarbatoreste de 2 ori pe an, primavara si toamna, fiind o ocazie de a populariza astronomia si de a impartasi bucuria observarii universului cu proprii ochi. Cu aceasta ocazie, mii de oameni au sansa de a privi, de cele mai multe ori pentru prima data, printr-un telescop si de a vedea ceea ce ii pasioneaza pe astronomii amatori si profesionisti. Cluburi de astronomie, planetarii, observatoare astronomice din intreaga lume organizeaza evenimente speciale si sesiuni de observatii pentru publicul larg.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This