Ziua Timpului: 800 de ceasuri într-o expoziție specială la Photo Romania Festival

Home $ Festivaluri $ Ziua Timpului: 800 de ceasuri într-o expoziție specială la Photo Romania Festival

by | May 8, 2014 | Festivaluri, Știri Cluj

O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – aceasta este una dintre surprizele pregătite de organizatorii Photo Romania Festival publicului larg.

Expoziția, găzduită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, reunește o parte a colecției de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în fizică, psihologie și teologie, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor.

Atelier foto în mijlocul naturii

Unul dintre invitații speciali ai festivalului, fotograful britanic Drew Gardner, recunoscut pentru modalitatea în care folosește lumina în cadrul ședințelor foto, va susține un atelier în cadrul Photo Romania Academy. „Cum să realizăm fotografii de succes folosindu-ne de lumină și cadre speciale” este un atelier în cadrul căruia participanții vor parcurge întregul proces al realizării de imagini care spun o poveste (editorială ori comercială), de la găsirea conceptului și până la ultimele retușuri.

Parteneriat cu F64

Cel mai mare magazin foto-video din sud-estul Europei, F64, s-a alăturat festivalului ca partener și va oferi premiile pentru toate competițiile ediției 2014. „Noi, cei de la F64, iubim fotografia și nu uităm nicio clipă că aceasta ne face viața mai frumoasă. Credem că pentru a face fotografii bune nu îți trebuie doar echipament, ci multă pasiune și cunoştinţe tehnice și artistice. Suntem convinși că Photo Romania Festival va oferi tuturor pasionaților de fotografie prilejul de a învăța ceva nou, de a admira fotografii bune și de a savura discuții tematice excelente. Din toate aceste motive, F64.ro crede cu tărie în Photo Romania Festival și susține acest festival unic care aduce fotografia în lumina reflectoarelor”, a explicat Marian Alecsiu, director general F64, implicarea în festival.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!