Investiții de timp liber: 13 – 19 mai

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 13 – 19 mai

by | May 12, 2014 | Articole

Scriind despre Cluj, automat mi se face dor de oraș. Week-endul care tocmai s-a încheiat, am abandonat urbea agitată în favoarea calmului „de la țară”, dar mărturisesc cu entuziasm că abia aștept să mă întorc. Mai ales că sunt atâââââtea chestii de făcut/văzut/încercat săptămâna asta, încât zău dacă știu cum voi înghesui în agenda personală atâtea must-uri. Influența mijlocului de mai se simte din plin zilele acestea, pregătirile pentru marile evenimente de la sfârșitul lunii sunt în toi, orașul este din ce în ce mai aglomerat, iar calendarul de petreceri și fest-uri geme sub greutatea numelor mari care ne vizitează în această perioadă. Ce mai! O săptămână plină ne așteaptă, condimentată cu arome fine de cafea, limonade răcoritoare și un dolce fa niente specific după-amiezilor leneșe de sâmbătă!

Cultură-n bucate!

Cele mai frumoase motoare ale tuturor timpurilor vor putea fi admirate săptămâna asta la Iulius Mall Cluj, nu mai puțin de 15 motociclete de legendă, Indian şi Harley-Davidson, modele inestimabile ca valoare vor constitui motivul unei vizite în scop de non-shopping la Mall. Quiz Night-ul din această săptămână din La Perne se concentrează pe Transilvania, iar proiecția pe care o vedem tot aici, miercuri de această dată, ni-l prezintă pe Charlie Chaplin într-un film de scurt metraj de 24 de minute din 1917. La Opera Națională vedem Văduva Veselă, Don Carlo și Cenuşăreasa, în timp ce Consumă Artă – Microstagiunea Create.Act.Enjoy continuă cu spectacolele Every day is a Bridget day, SNAP, 4:48 Psihoză și This is my body. Come into my mind. Nici de stand-up comedy nu ducem lipsă, în Spațiu Cafe – Pub ne binedispun Marius și Spanciu, iar la Cinema Victoria, Dan Badea este comedianul de serviciu. Conferința 11even Experiences, ediția a 4-a are loc joi la International Ballroom; în cadrul evenimentului nu mai puțin de 11 speakeri vor lua cuvântul. Laura Cosoi lansează la Diverta Hubertus volumul “Rămâi la masă?”, și, rămânând tot în zona culinară, participăm la un training de nutriție și stil de viață sănătos, care va avea loc în Cantina Hașdeu, joi seara. În Cizmărie admirăm o expoziție de portrete, Pictures of You and Me, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj vedem în premieră spectacolul Sweeney Todd, iar la Casa Universitarilor ne delectăm cu un concert simfonic cu muzică de film. Week-endul următor se anunță deosebit de prolific sub aspect cultural, de neratat fiind o nouă ediție “Noaptea Muzeelor”. În cadrul Transilvania Jazz Festival are loc la Opera Maghiară concertul susținut de Brazil Milonga Jazz / Renato Borghetti, iar pe Cetățuie se întâmplă festivalul 18+.

Nightlife, Highlife!

Dacă tot ni se arată un program diurn atât de concentrat, să nu vă închipuiți că serile sunt mai puțin pline! Marți și miercuri încă suntem cuminți, ieșim doar în două-trei cluburi, la două-trei party-uri: Singles Party în After Eight, Back to Basics în Caro, party-ul de deschidere al Fest-ului UBB din Soviet sau We are from Baia/Satu Mare în Spațiu. Old-School Dubstep, Dub, Grime & more ascultăm în Flying Circus la Too Much Chat, iar în Shelter îl vedem / ascultăm pe Danaga la Radioactive Groove. Apoi petrecem în stil unguresc în Janis. Joi seara e rost de concerte cam peste tot în oraș: Acoustica concertează în Spațiu, în Cizmărie ne cântă Nick Făgădar piese de pe Autumn Hotel, Far’n’Hate & BreakOut urcă pe scena Pub-ului, Atlantis pe cea din Shelter și Mihai Mărgineanu ne încântă în Euphoria Music Hall! Week-endul următor va fi haos în agendă, și asta pentru că vrem să ajungem în toate locurile mișto din oraș, la toate eventurile care merită: Ecou Verde cu Mathei în Muzeum, DJ Lucian Bărbulescu în SIN, Garage Bits cu Blanilla și NDJ în Boiler, Vibe Cinema cu The Model, Gabriel Ross și BeatJunkz la Cinema Favorit, Nora En Pure la Midi. Și încă nu am zis tot! Sâmbătă ne împărțim cu greu între Cetațuie unde îi ascultăm pe URMA, Cluj Arena – se întâmplă FORZA ZU – și Sala Sporturilor unde are loc Holi Festival. Cosmin TRG vine la Boiler, Kiss the Boys and Make Them Die în Shelter, în Gazettă serbăm un an de Acrobat Sound, în After Eight mergem la Saturday Night Vibe, iar în Beci36 gagicile au prioritate!

MARȚI

Ne începem seara cu o doză de cultură. Aniversarea se joacă la Teatrul Maghiar, după care toți cei originari din Baia/Satu Mare sunt invitați cordial la shoturi în Spațiu Cafe-Pub. Încheiem seara în Caro, la Back to Basics!

MIERCURI

Distracție, muzică bună și multă bere, adică dezmăț în Euphoria Music Hall la College Party. Radioactive Groove sau Too Much Chat sau Petrecerea Brățărilor? Oricum ar fi, tot trecem prin Caro și ne încheiem seara la Janis!

 JOI

A Night into the Void începe la miezul nopții la Adăpost, dar până atunci cântăm alături de Mihai Mărgineanu, vedem cum e la Jelly Party și ascultăm câteva piese de pe Autumn Hotel!

VINERI

Cam 20 de party-uri de vineri am numărat până acum, sigur vor fi mai multe. Dintre acestea nu aveți voie să ratați Nora En Pure din Midi, Vibe Cinema-ul de la Cinema Favorit, Garage Bits din Boiler, I Feel Good – Pure Music Party din Diesel și Giallo Disco din Shelter. După preferințe, mai adăugăm: Bermuda’s, Muzeum, Caro, SIN, After Eight, Oldschool etc. etc.

SÂMBĂTĂ

1 year of Acrobat Sound, Cosmin TRG, Seara Gagicilor, Vanity și (H)All Stars All Night Long sunt câteva din punctele cheie pe care le bifăm pe agenda de sâmbătă seara. Asta după ce vizităm cam toate muzeele din oraș și facem câte o oprire la Cluj Arena, la Sala Sporturilor și pe Cetățuie. Trăiască taxiurile!

DUMINICĂ

Duminica o petrecem în familie, lenevim în pat până la orele amiezii, ieșim cu prietenele la shopping, ne plimbăm prin Iulius Park și eventual mergem și la Living Fit, fiindcă ne place stilul de viață sănătos. Mai vedem un film, mâncăm o pizza bună în oraș și e gata ziua!

LUNI

Un început de săptămână mai bun nici că se putea! După orele chinuitoare de la job, ne putem dezlănțui pe ritmuri de  Thrash Metal / Gothic / Power Metal la concertul Angelseed din Irish & Music Pub. Sau culturaliza, cu spectacolul Unchiul Vania. Una peste alta, relaxare e cuvântul de bază al zilei!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!