Ce ai fi dispus să faci ca să-ți urmezi visele?

by | May 14, 2014 | Cinema

Ce ai fi dispus să faci ca să-ți urmezi visele? @ Cinema Victoria

Deși provin din medii diferite, au experiențe de viață diferite și obiective diferite, majoritatea oamenilor își doresc să fie fericiți. Devenind un domeniu de interes mondial (ONU a ales și o zi care să marcheze Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită anual pe 20 martie), fericirea a ajuns să fie studiată si practicată de către comunități și asociații din toată lumea. În România, Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoară Programul Național de Educație pentru Fericire în 6 orașe din țară, pentru a contribui la creșterea gradului de fericire a românilor.

Ajuns la cel de-al patrulea documentar, Programul Național de Educație pentru Fericire continuă cu filmul „I’m fine, thanks”, un documentar despre despre cum ajungem să ne mulțumim cu anumite lucruri care nu ni se potrivesc și care sunt schimbările pe care trebuie să le facem pentru a ne găsi drumul către fericire. Difuzarea va avea loc pe 17 mai la Cinema Victoria.

Complacere sau urmarea pasiunilor?

Un studiu făcut la începutul anului pentru a descoperi criteriile importante pentru români în căutarea locului de muncă a arătat că aceștia sunt interesați mai mult de salariu și mai puțin de lucrul într-un domeniu interesant și perspectivele de dezvoltare personală pe care le au.

I’m fine, thanks” este un film despre complacere sau de ce oamenii se mulțumesc cu mediocritatea în detrimentul lucrurilor pentru care au o pasiune. Este o colecție de momente și filmări despre alegerile pe care le facem și drumul pe care hotărâm să îl urmăm. Și mai ales, dacă acel drum este în conexiune cu personalitățile noastre.

16.000 km pentru o oră de documentar

Regizorul, Grant Peelle, a călătorit 16.000 de kilometri pentru a strânge povești despre complacere și triumf din toată țara (SUA). El narează filmul din perspectiva omului care acționează în baza pasiunii sale de o viață, aceea de a face filme. „Timp de 15 ani mi-am pus visele în așteptare, alegând să lucrez la a-mi crea o viață „responsabilă” în loc de a-mi urma visul de a fi regizor. Acest film este manifestul meu împotriva complacerii. E un vis devenit realitate”

Difuzarea va avea loc sambata, 17 mai, ora 13:00, la Cinema Victoria, la eveniment fiind așteptate toate persoanele din Cluj Napoca dornice să participe. Difuzarea filmului va fi urmată de o discuție și de un atelier cu exerciții despre fericire.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe https://www.facebook.com/events/796691297016916/ iar locurile se vor ocupa în baza rezervărilor prealabile.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This