Investiții de timp liber: 21 – 26 mai

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 21 – 26 mai

by | May 21, 2014 | Articole

Vine vara, bine-mi pare, am ce face pe-nserate! Cam ăsta e feelingul sfârșitului de mai. V-am tot pregătit săptămânile trecute pentru agitația care se anunță. Nu știu dacă m-ați luat în serios, poate nici eu nu m-am crezut, însă acum, după ce am parcurs calendarul următoarelor 5 zile, zău dacă știu cum să îmi împart timpul. Constat că am nevoie fie de un concediu prelungit, așa, de vreo 40 de zile, până după Electric Castle, fie ziua să crească la minim 30 de ore. Și tot nu ar fi suficient. Photo Romania Festival și Zilele Clujului ne introduc în atmosfera pre-TIFF, iar absolut fiecare bar, club, cafenea din oraș, ca să nu mai pomenesc și instituțiile culturale, se întrec în a ne oferi alternative de petrecere a timpului liber. O singură întrebare am: voi cum faceți să le bifați pe toate? Căci după toate selecțiile lumii, tot îmi rămân pe lista de must-see zeci de chestii mișto de făcut în oraș…Motiv pentru care declar: I love Cluj!

Clujul respiră cultură!

Constantin Cubleșan lansează Grăbește-te încet. 75 (Interviuri) în cadrul Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj, Alexandru Tomescu și Eduard Kunz susțin un concert extraordinar la Casa de Cultură a Studenților, în timp ce Microstagiunea Create.Act.Enjoy continuă cu două spectacole: E greu să fii Eugene, în regia Mihail Onaca, respectiv Zmeiada Spațială 2.0, în regia Cristian Pascariu. Q Caffe ne invită la film, mai exact la Cinemateca RATIO, la fel și Doamna T, unde vedem săptămâna asta Vanity Fair. La Academia de Muzica “Gh. Dima” este Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, iar la Grădina Botanică e Noaptea Privighetorilor. Festivalului Internațional Lucian Blaga are loc la Muzeul de Artă Cluj, respectiv la Biblioteca Judeţene Octavian Goga, în timp ce la Decanat 2.0 ne putem relaxa în cadrul unui campionat de Remi Etalat. Serbia, Mon Amour se joacă la Diesel, iar Plugarul și Moartea la Teatrul Maghiar. Tot aici, putem vedea și Sweeney Todd, în caz că am ratat premiera de vinerea trecută. Zilele Clujului 2014 încep vineri, la fel și MAN.In.FEST International Experimental Theatre Festival. Atentatul se joacă la Teatrul Național Lucian Blaga, iar la Opera Națională Română vedem My Fair Lady și Carmen. Tripoteca se desfășoară în week-end la Casa Tranzit, iar copii și nu numai se delectează cu Spectroniada de teatru la Puck. Răgaz în Livada cu tablouri e o expoziție de neratat în Răgaz, la fel și seara de lectură iberică din Cizmărie. Duminică vedem Fluturi și Oameni la Casa de Cultură a Studenților, nu înainte de a merge la un curs de cafea în Bricks și la Sring Raw Academy de la Samsara Foodhouse. Ana Blandiana lansează Fals tratat de manipulare la Librăria Humanitas, Ada Milea vine la Cluj pentru spectacolul Insula, Clusium, urbe nostrum este o expoziție pe care o puteți vizita de luni la Clădirea Casino, după care încheiem ziua tot la Teatrul Maghiar, cu un spectacol invitat: Cele șaptesprezece lebede. Și am enumerat doar o mică parte din ceea ce se întâmplă zilele astea în oraș!

Clujul petrece toată noaptea!

Din nou, jazz amețitor! Trompetistul Thomas Siffling și trio-ul său vin la Casa TIFF, Verde își lansează albumul și videoclipul VERDE în Diesel, Darius și Mihai fac comedie în Spațiu Cafe-Pub, iar în Euphoria Music Hall se petrece studențește! În Hard Club sunt omagiați Pink Floyd, în After Eight ascultăm hituri românești, iar în SIN hituri de toate felurile. Canaf & Excentric Band concertează în Oldschool, iar la Gazette mergem pentru Storyboard. Pe Ovidiu Scridon îl ascultăm la Doamna T, Bucovina va zgudui scena din Irish & Music Pub, în Muzeum e rost de ecou verde cu Matei. În Boiler ascultăm trap, în Shelter pe cei de la Astronautalis, iar în Beciul Casei TIFF mergem să îi sărbătorim pe cei de la Slicker. Abia așteptăm să ajungem în Midi pentru a o vedea live pe MAGDA, iar apoi ne pregătim de o surpriză, proaspăt livrată în ambalaj de BOOHA. Radio Impuls Party în SIN, Tantrum Desire în Midi, Vali Umbră la Casa TIFF, don’t funk with us în Shelter, Seara Gagicilor în Beci36 și (H)All Stars All Night Long @ Euphoria Music Hall, Lights Out în grădină (Republicii 47), Jazz Duo la Casa Jazz și Virgil Ianțu la Opera Națională Română. Voi mai puteți ține pasul?

MIERCURI

Astăzi nu vrem să ratăm concertul STRADIVARIUS susțint de Alexandru Tomescu sau cel de jazz susținut de Thomas Siffling Trio feat. Petra Acker la Casa TIFF. Parcă nici Tomorroland Party din Caro nu sună rău. Seara o încheiem invariabil în Euphoria. La College Party. Ca în fiecare săptămână!

JOI

La Expo Transilvania are loc Transylvania International Game, iar la Grădina Botanică Noaptea Privighetorilor. Asta înseamnă că ne alocăm puțin timp pentru a ne plimba și a ne relaxa. În Diesel se joacă Serbia, Mon Amour, iar la Euphoria Music Hall e noaptea tuturor absolvenților clujeni: Graduation Night! Canaf cântă la Oldschool, iar în SIN e Golden Retro Hits night!

VINERI

3, 2, 1 și Start! Zilele Clujului încep oficial vineri, 23 mai! Activități și spectacole tradiționale, concerte, manifestări, târguri etc. vă așteaptă timp de o săptămână în toate zonele cheie ale orașului. MAN.In.FEST International Experimental Theatre Festival începe tot vineri. După atâtea evenimente culturale am nevoie de puțin rock. Ascultăm deci Bucovina în Pub. Apoi mergem în After Eight la seara domnișoarelor, și de ce nu, le sărbătorim și în Caro! La Trap se întâmplă în Boiler, iar în Midi o vedem pe Magda!

SÂMBĂTĂ

Sâmbătă la Băișoara alergăm în cadrul Maraton Apuseni msg systems, apoi ne întoarcem în oraș și vedem expoziția Livada cu Tablouri din Răgaz. Seara, aniversăm 5 ani de BOOHA, fetele primesc shoturi în Beci36, iar băieții se distrează la Sounds of Beams#5. don’t funk with us în The Shelter și Whatever makes you happy în Gazette sunt partyurile care încheie seara!

DUMINICĂ

Duminică mergem la un picnic, ieșim la plimbare, ne bucurăm de soare și de oraș. Mai vedem și spectacolul Fluturi și Oameni, pus în scenă de talentații actori ai companiei de teatru Passe Partout Dan Puric și învățăm cum să mâncăm sănătos la Samsara Foodhouse. Apoi îi ascultăm pe cei de la Lights Out care își lansează în grădină noul single, NEPAL!

LUNI

O altă săptămână, la fel de aglomerată și plină de eventuri faine debutează luni, iar primul lucru pe care știm că îl vom face e să o ascultăm pe Ada Milea în The Soviet! Apoi și pe Virgil Ianțu, care va concerta pe scena Operei Naționale!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!