Panza @ Cinema Victoria

Home $ Cinema $ Panza @ Cinema Victoria

by | May 22, 2014 | Cinema

“Trecut și Viitor – Moștenirea culturală evreiască din inima Transilvaniei (ediția a II-a): Memoria unei generații care n-a fost să se întâmple”

Asociația Judaica vă invită să participați la manifestările organizate în Cluj – Napoca, cu ocazia comemorarii a 70 ani de la deportarile evreilor din Transilvania de Nord . Evenimentul va avea loc în data de 24 mai 2014, la Cinema Victoria, începând cu ora 20:00.

Prin intermediul acestui eveniment dorim să tragem un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care rasismul, discriminarea și intoleranța le pot genera în societate.

Având în vedere că în această lună se comemorează 70 de ani de la deportarea evreilor din nordul Transilvaniei spre lagărele de concentrare naziste, reamintirea a ceea ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului este nu doar necesară, dar chiar o datorie față de cei care au pierit într-un mod cumplit și inuman.

Programul va cuprinde:

Premiera Filmului “Pânza (45 min), în regia lui Rareș Stoica, dedicat memoriei celor peste 100.000 de evrei din Transilvania de Nord uciși în Holocaust.

Filmul este un proiect realizat de Asociația Judaica în parteneriat cu Asociația Persona.

Sinopsis: Două personaje, o femeie în etate, umbrită de amintirea neagră a trecutului – de experiența Holocaustului și moartea fiului – și un tânăr artist, măcinat de neputința de a crea. Cum vor găsi modalitatea de a se salva va intriga asistența.

Vor urma două prezentări având ca temă copiii în Holocaust și psihologia supraviețuitorului, susținute de Alon Hait, fost ofițer în armata israeliană și Dr. Bianca Macavei, psiholog.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de discuții, moderată de Ioana Cosman și Daniel Stejeran, avându-l ca invitat pe Laszlo Nussbaum, supraviețuitor al Holocaustului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!