Investiții de timp liber: 3 – 9 iunie

by | Jun 3, 2014 | Articole

Gata! A revenit. Și îl respirăm. Aerul acela inconfundabil de TIFF, după care tânjim un an întreg și de care nu ne mai săturăm. După 4 zile de TIFF ploios (devine parcă o tradiție ca în fiecare an ploaia să fie special guest-ul festivalului), iată că ni s-a alăturat și soarele. Și o mulțime de alte evenimente care îmbogățesc agenda și așa încărcată a celui mai important festival de film din țară. Nu știu voi cum v-ați petrecut week-endul, știu doar că al meu a stat invariabil sub semnul tonelor de filme pe care le-am îngurgitat aproape pe nerăsuflate. Și mă bucur că mi-au mai rămas 5 zile la fel de orfertante din punct de vedere cinematografic. Iar dacă stau să mă gândesc mai bine, săptămâna asta nu stă exclusiv sub semnul filmelor. Avem parte de expoziții, de petreceri, concerte…ce mai! De tot pachetul!

Servim filme și cultură…pe pâine!

Film Poster is Not Dead este o expoziție de afișe de film pe care orice iubitor al marelui ecran trebuie să o viziteze. Caravana Dinozaurilor vă așteaptă la Polus Center până duminică, gata să vă transpună într-un decor desprins din Jurasic Park. Nu ratăm Gradus ad Parnassum I la Casa Universitarilor, dar nici spectacolul Sweeney Todd de la Teatrul Maghiar. Tot la Muzeul de Artă vedem expoziția Grădini de Horea Paștina, iar apoi ne delectăm cu spectacolul Faust la Biserica Evanghelică. Seria de expoziții de neratat continuă joi, cu vernisajul Invazia 68 Praga de la Casa Tranzit, imediat după care intrăm în lumea teatrului și urmărim Salome la Diesel Club. La sfârșitul săptămânii are loc STEPS la Opera Națională, iar la Casa Universitarilor putem urmări un concert simfonic dirijat de Tiberiu Soare. Victor sau Copiii la putere se joacă la Teatrul Maghiar, iar la Teatrul Național urmărim Cutia Pandorei. Cât despre TIFF, se să vă spun…Aperitifful și programul de filme sunt cei mai buni sfătuitori ai noștri. Sfatul meu: vedeți cât de mult puteți!

Noaptea se numără petrecerile bune!

Ne facem încălzirea de început de săptămână în Janis, iar apoi fetele sunt răsfățate în Phi18, iar băieții aventuroși se pot încumeta la Thriller Party în SIN. Toată lumea va fi prezentă însă la concertul Alexandru Bălănescu de la Casa TIFF. Dacă-i mijloc de săptămână e și College Party în Euphoria Music Hall. Și un alt concert musai de văzut, Teeth of the Sea de la Casa de Cultură a Studenților. La Caro avem parte de Tomorrowland, iar la Casa TIFF ne vor cânta cei de la Russakaja. Genmaica Soundsystem fac show la Shelter, în Sin ascultăm muzică retro, la fel și în After Eight sau Phi18. Iar la Caro ne servim cu câte o bere și un shot de tequila. Ca să ne meargă bine. Vineri seara Nuages Quartet concertează la Kharma, iar Evergreen Moments ne oferă un moment special de muzică de filme în La Perne. Retro Attack is a must în Euphoria, iar la Diesel ascultăm doar hituri la I Feel Good – Pure Music. RTPRCTR se întâmplă în Boiler, Faboulous Fridays în Vertigo, iar Marius Mihalache concertează la Casa TIFF. După Lucirile Optzeciste din Shelter, încheiem seara la Midi, alături de Mihigh și Dixiland. O degustare de vin la Corso, o seară acustică în Zorki, prea iubitul nostru (H)All Stars All Night Long, Love Shack-ul din Boiler sau concertul Theory of Mind marchează finele primei săptămâni a lunii.

MARȚI

Începem seara la Teatrul Național, unde vedem Atenție! Cad Îngeri, asta după ce asistăm la o lansare de carte în Book Corner. Alexandru Bălănescu vine la Casa TIFF, iar noi mergem mai apoi în Caro, la Back to Basics

MIERCURI

Vedem Faust la Biserica Evanghelică și nu ratăm sub nicio formă Russkaja de la Casa TIFF. Cine vrea meci merge la Sala Sporturilor, cine vrea teatru merge în The Soviet. Cât despre filme, vă dăm un pont: Ce lume minunată la Casa TIFF, desigur!

JOI

Soiree de întâmplă în Cizmărie, la Zorki ne testăm cunoștințele de cultură generală, apoi o ascultăm pe Adriana Andreica în Le Parisien. Premiera filmului Usturoi are loc la Casa TIFF, iar Beer & Tequila Party-ul din Caro este un mijloc excelent de a încheia o zi încărcată.

VINERI

Cover & Karaoke Party în My Way Club, Examinator în SIN, petrecere în Spațiu, Famous in Town la Eclipse, Absolut Ladies Night în After Eight, Bass Garden la Cotton Club, RTPRCTR la Boiler say Dixieland la Midi reprezintă doar o parte din oferta nocturnă a serii de 6 iunie.

SÂMBĂTĂ

De neratat: concertul Theory of Mind de la Casa TIFF. Ce-i drept, suntem curioși și de Love Shack. Înainte de asta însă facem o oprire în SIN să o vedem pe Miki Love, iar apoi ascultăm niște beaturi funky în Xtreme Bar și nu ratăm nici Bass Monsters din Gazetă. Pentru fanii B.U.G. Mafia avem vești bune: băieții cântă la Bamboo.  Iar cine vrea party diurn, e așteptat în Tube Social Chemistry din Hașdeu.

DUMINICĂ

În sfârșit ne liniștim. E ultima zi a TIFF-ului, deci vă recomand un ultim maraton de filme. Spre exemplu, merită să vedeți Spuma Zilelor. Și dacă tot e duminică și suntem relaxați, o luăm la pas prin parcul central, ne dăm cu bicicletele, ne răsfățăm cu dulciuri și…dormim un pic mai mult decât de obiecei!

LUNI

…și a cam dispărut. Aerul acela de TIFF. Feelingul de oraș occidental care a învăluit Clujul timp de 10 zile. Nu-i bai, va reveni. Până una alta, ca să fim mai pozitivi și să ne descrețim nițel frunțile, mergem la un show de stand-up comedy în Shto!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Tags:

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This