Rethinking Happiness @ Mint Bistro

Home $ Cinema $ Rethinking Happiness @ Mint Bistro

by | Jun 3, 2014 | Cinema

Rethinking Happiness

Intrare: 20 Lei

Rethinking Happiness, al treilea episod din seria “This Emotional Life“, este un documentar complex, realizat si narat de Dan Gilbert, profesor universitar la Harvard, recunoscut pentru cartea “In cautarea fericirii” / “Stumbling Upon Happiness” si pentru numeroasele studii in materie de fericire.

Gilbert face o analiza detaliata a comportamentelor care ne duc spre fericire, dar si a celor care credem ca ne fac mai fericiti (dar care, de fapt nu o fac).Ultimele studii au revelat faptul ca de cele mai multe ori prezicem incorect lucrurile / evenimentele care credeam ca ne-ar face mai fericiti, cautand astfel in directia gresita.

Filmul prezinta persoane aflate la cumpene in viata lor – pierderea slujbei, diagnosticarea cu cancer, moartea unui copil, un accident – precum si oameni care se confrunta cu dificultati de zi cu zi.  Intelegerea motivelor pentru care unii oameni pot sa-si revina mai usor dupa ce trec prin probleme majore, in timp ce altii nu, ne ajuta sa intelegem cum putem sa traim o viata mai fericita si cu impliniri. Gilbert sta de vorba cu oameni obisnuiti, de la un milionar care si-a castigat averea la loto, pana la un veteran de razboi capturat in Vietnam, dar si cu oameni de stiinta, experti in psihologie pozitiva sau actori de la Hollywood.

Documentarul este captivant si, probabil, cea mai completa viziune asupra fericirii, intr-un documentar realizat pe acest subiect. 

Este, de altfel, si cel mai lung documentar difuzat pana acum la Institutul pentru Fericire, avand o durata de o ora si 55 de minute.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!