Câștigătorii TIFF 2014

by | Jun 7, 2014 | Festivaluri, Știri Cluj

Aici puteți găsi lista completă a câștigătorilor celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de FilmTransilvania.

Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de SILVA: Stockholm, regia Rodrigo Sorogoyen (Spania).

Premiul pentru Cea mai bună regie, în valoare de 5.000 de euro – Tomasz Wasilewski pentru Zgârie-nori suspendațiFloating Skyscrapers (Polonia).

Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de HBO: Viktoria, regia Maya Vitkova (Bulgaria-România).

Premiul pentru Cea mai bună interpretare, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina

Advertising: – Javier Pereira și Aura Garrido, Stockholm.

Mențiunea Specială a Juriului:

CâinelePaat, regia Amir Toodehroosta (Iran).

Umbra albăWhite Shadow, regia Noaz Deshe (Italia-Germania-Tanzania).

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Ochi pentru Ochi – Calvarul/ Calvary, regia John Michael McDonagh (Irlanda).

Premiul Publicului, oferit de MasterCard: Natură moartă/ Still Life, regia Uberto Pasolini (Marea Britanie-Italia).

Premiul de Excelență, oferit de Mercedes-Benz actorului Florin Zamfirescu.

Premiul pentru întreaga carieră, regizorului și producătorului Krzysztof Zanussi.

Premiul pentru întreaga carieră, actriței Debra Winger.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, în valoare de 6.000 de euro (servicii de post-producție) oferit de Cinelabs.

Al doilea joc, regia Corneliu Porumboiu.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Jameson, și o zi de filmare oferită de Studiourile MediaPRO : Să mori de dragoste rănită, regia Iulia Rugină.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Raiffeisen Bank – Câinele japonez, regia Tudor Cristian Jurgiu.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din secțiunea Umbre, în valoare de 500 de euro, oferit de Shorts TV –PrizonierăYardbird, regia Michael Spiccia  (Australia).

Mențiune specială a juriului de scurtmetraje din Zilele Filmului Românesc – actrița Sofia Nicolaescu, pentru rolul dinTrece și prin perete, regia Radu Jude.

 

Premii în cadrul programelor TIFF

Premiul Let’s Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat în cadrul atelierului de film pentru adolescenți, oferit de UPC –Arta este…, de Naomi Nadaban, Teodora Modoi și Antonela Bob.

 

Premiile Transilvania Pitch Stop (TPS)

Transilvania Pitch Stop Development Award, în valoare de 2000 euro (numerar), oferit de TIFF – Father Moves Mountains, regia Daniel Sandu.

Transilvania Pitch Stop Post Production Award, în valoare de 5000 euro (servicii de postproducție) oferit de Abis Studio & ColorGrade – Marița, regizat de Cristi Iftime și produs de Ada Solomon (HiFilm).

 

Premiile Transilvania Film Festival Fund (TFFF):

Fifteen Zero Thirty Three, regia Iulia Matei – grant în numerar în valoare de 3000 de euro.

Opening, regia Cristina Groșan – grant în valoare de 3000 de euro (servicii de postproducție) oferite de Digital Cube.

Compatibilități, regia Alexandru Căpătoiu, grant în valoare de 3000 de euro (servicii de postproducție) oferit de Cinelab Romania.

Premiul Competiției Locale, în valoare de 3.000 de euro (servicii de post-producție), oferit de Digital Cube – Adidași mărimea 36, regia Gábor Loránd.

Mențiune Specială în cadrul Competiției Locale, în valoare de 300 de euro, oferit de Fabrica de Pensule – Veghe, regia Cristina Haneș.

 

Alte premii:

Premiul Juriului Tinerilor Francofoni – Spuma zilelor/ L’Écume de jours, regia Michel Gondry.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This