Transilvania Rally

Home $ Sport $ Transilvania Rally

by | Jun 11, 2014 | Sport

Transilvania Rally

20- 21 iunie 2014

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, s-au inscris  pana acum 45 de echipaje. Raliul, programat in perioada 20 – 21 iunie, are o lungime totala de 461 km,  dintre care 123 km impartiti in 12 probe speciale

Spectacolul din Campionatul National de Raliuri Dunlop continua in weekend-ul 20 – 21 iunie pe specialele din judetul Cluj la Transilvania Rally, iar pe lista de start pentru etapa a patra din calendarul national s-au inscris pana acum 45 de echipaje.

In afara echipajelor care se lupta frecvent pentru puncte in competitia interna, la start se va afla si austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial in P-WRC si multiplu campion national in Austria. “Chiar daca oficial inscrierile s-au incheiat pe data de 6 iunie, orice echipaj care isi doreste sa participe  la Transilvania Rally se poate inscrie pana in saptamana raliului. Sper sa depasim pragul de 50 de masini la start pentru ca editia din acest an este una extrem de interesanta. Asa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut incet, incet si acum este recunoscut la nivel mondial, asa vrem sa procedam si cu Transilvania Rally, competitie care isi va face un nume si la nivel international”, a spus Marco Tempestini, unul dintre organizatorii raliului.

Transilvania Rally este pentru un numar mare de piloti cursa de casa, orasul Cluj-Napoca fiind renumit pentru traditia sa in lumea sporturilor cu motor. “Urmeaza raliul de casa, o cursa speciala pentru noi. Este un  raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualitatii suprafetei de rulare, pe care eu o aplaud, si ne dorim o clasare cat mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie sa uifam ca este insa si cursa de casa pentru reprezentantii NRA care, mai ales prin tanarul Simone Tempestinii, vor fi favoriti la victorie sau, cel putin, la lupta directa pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia asteptam sa luam startul si sper sa fim la inaltime“, a spus Edwin Keleti, pilotul echipei Colina Motorsport

In 2014, Transilvania Rally are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 impartiti in 12 probe speciale, patru dintre acestea – super speciala Turda si cea de la Polus Center, plus probele Floresti si Faget (dus)/ Ciurila (intors) – fiind complet noi. “Transilvania Rally este o competitie conceputa special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloti si foarte interesante pentru public. Anul acesta  ajungem in premiera la Turda, unde vrem incet, incet, sa crestem interesul pentru aceasta competitie, avem speciala Floresti care incepe practic in oras, iar finalul va fi la Polus Center unde am pregatit si alte suprize  pentru finalul raliului.”, a mai adaugat Marco Tempestini.

Un alt punct de atractie va fi cu siguranta si specialele Faget (dus)/Ciurila (intors), prima proba mixta din Romania, pe asfalt si macadam, unde se concureaza cu set up de asfalt. ”Este o proba spectaculoasa unde poti foarte usor sa faci o greseala si este o proba foarte buna pentru spectatori vare va fi amenajata special pentru ei. La toate acestea se adauga si faptul ca proba este parcursa de doua ori intr-un interval de timp relativ  scurt, o data pe zi si o data pe noapte”, a spus Danny Ungur, si el implicat in organizarea raliului.

Un plus de savoare si spectacol vor fi si cele 6 masini istorice inscrise pana acum in competitie. “Ideea de  a avea si masini istorice la start este excelenta si ma bucur ca vom avea 6 bijuterii la start. La fiecare etapa internationala aceste masini sunt un punct de atractie suplimentar si sper ca participarea lor sa devina o traditie  si la Cluj”, a spus si Bogdan Marisca.

Transilvania Rally se va desfasura in perioada 20 – 21 iunie, vineri, in prima zi, fiind programate specialele Faget, Super Speciala Turda Kremsmueller si Ciurila cu incepere de la ora 19:30. Sambata, in ziua a doua, startul pe celelalte 9 probe speciale se va da la ora 08:30, sosirea fiind programata la Polus Center incepand cu ora 19:45, dupa super speciala. “Avem un program compact, cu probe spectaculoase si la care publicul are un acces usor. Sunt sigur ca va fi un spectacol total si sper sa atragem cat mai multi spectatori alaturi de noi”, a  Marco Tempestini.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!