Investiții de timp liber: 17 – 23 iunie

by | Jun 16, 2014 | Articole

Liniștea de dinaintea furtunii. Cam ăsta-i feelingul pe care îl au clujenii în acest început de săptămână. Cu toții așteptăm. Nici nu ne-am tras bine sufletul după TIFF, Zilele Orașului și Photo Romania, că un alt eveniment-mamut stă să înceapă. Și promite să fie Bigger, Stronger, Better decât anul trecut. Da, dragilor, săptămâna aceasta nu vrem decât să fim electrizați. De muzică bună, atmosferă incendiară, oameni frumoși și colorați, vreme bună și o locație de poveste, departe de praful citadin. Totul se învârte în jurul Electric Castle, cel mai așteptat festival al anului. 65.000 de oameni vor petrece 4 zile de pomină la Castelul Banffy din Bonțida. Peste 100 de artiști se vor întrece în a-și demonstra talentele muzicale. O mulțime de activități așteaptă să facă deliciul publicului. Așa că nu vă mirați dacă vineri seara pe la 7 să zicem, orașul va fi pustiu. Toată lumea e la Castel, acolo unde veți fi și voi, cu siguranță!

Zi de vară, până-n seară…

Căldura nu ne dă pace, așa că ne găsim adăpost în birouri răcoroase sau locuințe dotate cu aer condiționat. Putem însă la fel de bine să colindăm muzee, să mergem la teatru sau operă, că doar e ultima sută de metri, înainte de vacanța de vară. Săptămâna aceasta vă recomand un eveniment culinar de la Samsara Foodhouse, unde veți putea descoperi savoare mâncărurilor vegane indiene. La Colegiul Academic are loc Gradus ad Parnassum II, un concert susținut de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania. Concertul Lost Sync, respectiv un Latino Party adevărat dau tonul distracției la început de săptămână.

Dacă tocmai v-ați făcut ordine în dulap și ați constatat că fix perechea aia de pantaloni negri vă lipsește, poate aveți noroc și îi găsiți la Târgul de Vară de pe strada Ion Meșter. Rochiile vaporoase de vară sau costumele din in se pot purta la ocazii speciale. Iar spectacolul Ana Lugojana de la Opera Națională Cluj este un pretext perfect pentru a vă face frumoși. La mijloc de săptămână Nicu Bendea ne face să râdem necontrolat în Diesel, iar Diana Nedescu ne prezintă spectacolul de teatru The S Act (Efect). After Work Party, Maghyar Buli, Beer & Tequila Party sau Retro Madness sunt doar câteva opțiuni în care vă puteți investi serile din timpul săptămânii.

Luci Lupan va susține un concert în Le Parisien, în la Perne are loc un concert in memoriam Maria Tănase, Zorki nu se lasă și ne pune cultura generală la încercare, iar băieții de la Proconsul vin să ne cânte în Kharma.

Jazz Live la Casa Jazz, Retro Attack în Euphoria Music Hall, Acrobat Sound din Shelter I Feel Good în Diesel, Shelter for the Redheads, Seara Papioanelor din Eclipse, A night at the Muzeum în Muzeum și clasica petrecere de fiecare vineri din Spațiu sunt alternativele citadine la Electric Castle. Încheiem săptămâna în pădure, la Crosul Hoia, iar mai apoi facem un schimb de cărți în La Perne, unde ne mai și răcorim cu o limonadă.

MARȚI

Facem o călătorie a simțurilor în bucătăria vegană indiană, la Samsara Foodhouse, unde Chef Nandan Bhoopalam ne va delecta atât cu preparate tradiționale, cât și cu mâncarea și condimentele specifice templelor indiene. Continuăm cu Latino Party în Caro și Lost Sync în Atelier.

MIERCURI

„9 din 10” se joacă la REACTOR, spectacolul Ana Lugojana e de neratat la Opera Națională, Nicu Bendea revine în Diesel Club, iar în Caro Club se întâmplă Tomorrowland Party!

JOI

Ziua 0. Azi demarează în forță Electric Castle. Inutil să vă spun că e un must, știți și voi asta. Dacă totuși rămâneți blocați în Cluj, la Bookstory are loc o lansare de carte, în Decanat 2.0 un campionat de remi etalat, în Diesel se joacă Ca la nebuni, iar în After Eight puteți merge la un retro party de milioane!

VINERI

Seară de cover-uri în My Way – Cover & Karaoke Party – Ecou Verde cu Mathei în Muzeum, Retro Attack la Euphoria Music Hall, seara fetelor în Caro, Khameleon Band în La Perne și startul unei noi ediții Transilnvania Rally. Cam cu asta puteți să vă umpleți agenda vineri!

SÂMBĂTĂ

La PsyLife Clinic aflăm secretele unei Lady, la Cinema City putem vedea un film bun – How to train your Dragon 2 ar fi alegerea mea – în Spațiu putem face karaoke, iar în Shelter roșcatele beneficiază de un tratament preferențial – Shelter for the Redheads!

DUMINICĂ

Sezonul de vară al evenimentelor de alergare marca Runners Club se deschide astăzi în Pădurea Hoia, cu un concurs destinat alergătorilor care iubesc natura. Tot duminică e și ultima zi de Electric Castle, așa că profitați din plin de soare, muzică, băuturi reci și un dolce far niente general.

LUNI

Zile mult mai liniștite ne așteaptă de acum înainte. Oficial, sezonul de evenimente o lasă mai moale, asta nu înseamnă însă că trebuie să fugim în alt oraș pentru a căuta distracție, cultură pe pâine sau alte modalități deștepte de petrecere a timpului liber. Spre exemplu, ce poate fi mai potrivit pentru o seară de luni decât un maraton de filme?

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This