Poze: Electric Castle Festival 2014 – Ziua #2

Home $ Festivaluri $ Poze: Electric Castle Festival 2014 – Ziua #2

by | Jun 21, 2014 | Festivaluri

Electric Castle Festival – Ziua #2

Shadowbox, The Correspondents, The Freestylers
, Thievery Corporation, Foreign Beggars sau DJ EZ sunt doar cateva nume din line-up-ul zilei de vineri, 20 iunie.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Jurnal de festival: ziua 1 si ziua 2.

####

A doua zi de Electric Castle a adus în fața celor 5 scene ale festivalului 20.000 de persoane, pentru concerte însoțite de show-uri de lumini, lasere și efecte pirotehnice.

Organizatorii au distribuit gratuit mii de pelerine de ploaie, pentru cele câteva ore în care norii s-au arătat deasupra castelului, însă startul concertului Thievery Corporation a oprit ploaia, iar prognozele vorbesc de soare pentru următoarele zile. Co-fondatorul trupei, Rob Garza, a remarcat atmosfera specială de la castel: „Am mai mixat într-o fortăreață din Serbia, dar este primul nostru concert într-un castel”, a spus Garza, menționând că set list-ul a fost adaptat la publicul Electric Castle: „Am auzit mult drum & bass aici, așa că și set list-ul nostru va conține piese mai puternice”.
Concertul lor a fost punctat de un moment inedit. Cu complicitatea organizatorilor și a trupei, Mircea, un participant la Electric Castle, a urcat pe scenă pentru a o cere de soție pe prietena lui, Mihaela. Răspunsul a fost «DA», așa încât pe scenă s-a format, cu sprijinul prietenilor celor doi, și viitorul „alai de nuntă”, în ritm de dans.

La rândul lor, cei de la Freestylers au vorbit despre Electric Castle în termeni foarte entuziaști: „Sunt un om al festivalurilor, trăiesc în festivaluri, și în plus vin din Marea Britanie, unde au loc cele mai mari evenimente de acest gen din lume. Și la Electric Castle am venit cu o zi înaintea concertului. Este minunat, o experiență excelentă! Aici poți să urci pe scenă și să simți într-adevăr că ai o conexiune cu publicul, și asta e ceva ce respect la Cluj și la Electric Castle”, a spus MC SirReal (Freestylers).

În fiecare zi, participanții la festival au ocazia de a descoperi în detaliu istoria și povestea castelului Banffy, prin tururi ghidate care pornesc de la cafeneaua castelului, la ora 16:30. Considerat cel mai reprezentativ monument baroc al Transilvaniei, castelul Banffy este în curs de restaurare, organizatorii festivalului donând anual o parte din încasări în acest scop.

Astăzi la Electric Castle spectacolul de pe scena principală va fi deschis de CTC, cel mai anticipat concert al serii fiind cel al trupei Bonobo. Sasha, Silent Strike, Grimus, Bonobo, Shiver, DJ Fresh, și Pop Killers sunt alte nume din zecile de artiști care vor concerta astăzi pe scenele festivalului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!