GALA UAD 2014 – Ediție aniversară (20 de ani)

Home $ Articole $ GALA UAD 2014 – Ediție aniversară (20 de ani)

by | Jun 26, 2014 | Articole

Gala UAD Fashion Design este unul dintre cele mai așteptate evenimente de modă, marcând, într-un cadru de excepție, absolvirea studentilor și masteranzilor Universității de Artă și Design, specializarea Modă-Design vestimentar.

Prin numeroasele colaborări cu parteneri din industria textilă din România, prin organizarea și mediatizarea generoasă, prin premiile speciale oferite de un juriu format din jurnaliști, editori de modă și reprezentanți ai unor concern-uri, evenimentul, ajuns la cea de-a XX-a ediție devenind o importantă platformă de promovare pentru tinerii absoveti. Aceștia vor avea ocazia să-și prezinte colecțiile într-un cadru festiv, în fața a peste 900 de invitați și a celor mai importanți profesioniști din domeniu, bucurându-se de un feed-back extrem de important pentru un început de carieră.

Anul acesta, specializarea Modă-Design Vestimentar a UAD are 40 de absolvenți: 26 de absolvenți la ciclul licență și 14 absolvenți master. Gala UAD Fashion Design va debuta în 28 iunie cu o expoziție de modă la Expo Transilvania și va continua pe 29 iunie cu fashion show-ul de pe scena Teatrului Național. Colecțiile sunt ofertante atât din punct de vedere conceptual, cât și prin formele, tehnicile și materialele propuse. Temele abordate acoperă o paletă destul de largă – de la cele de inspirație etnică la cele care explorează dinamica subculturilor urbane, de la temele care uzează de referințe istorice (plecând de la momente semnificative din istoria modei sau de la personaje emblematice ale istoriei naționale) la cele care preiau și dezvoltă elemente iconice din artă și arhitectură. O altă temă predilectă este cea legată de natură și structuri naturale, forme organice și ecologie. Multe colecții se raportează la problematici contemporane de mare actualitate, adăugând accente ironice și o notă de umor.

Vor fi prezentate atât colecții masculine cât și feminine, construcții și volumetrii inedite, ținute realizate din materiale tradiționale sau alternative. Materialele au fost prelucrate prin diferite tehnici de imprimare, matlasare, brodare și se remarcă prin asocieri inovatoare, iar câteva din ele introduc structuri realizate manual sau materiale neconvenționale. Atât ținutele prezentate, cât și styling-ul propus sunt corelate la tendințele din moda actuală și surprind aspecte deosebit de relevante pentru lifestyle-ul contemporan.

Colecțiile la licență au fost coordonate de către Prof.Univ.Dr. Anca Pia Rusan, Lect.Univ.Dr. Lavinia Ban și Prep.Univ.Drd. Smaranda Bercea, iar cele de la masterat de către Prof. Univ.Dr. Elena Basso Stanescu și de Prof.Univ.Dr. Anca Pia Rusan.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!