Targul virtual pentru absolventi

Home $ Cultural $ Expozitii $ Targul virtual pentru absolventi

by | Jul 3, 2014 | Expozitii

Targul virtual pentru absolventi – 17 iunie – 15 august 2014

Pana pe 15 august pe www.hipo.ro are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi, un eveniment dedicat studentilor si masteranzilor care isi finalizeaza studiile in aceasta vara si vor sa se angajeze. In prima luna de la lansarea evenimentului, perioada 20 iunie – 20 iulie, au fost inregistrate 119 052 vizite, iar in ceea ce priveste provenienta candidatilor, orasele din care acestia au accesat evenimentul sunt: Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara si Cluj-Napoca. Cei care viziteaza pagina dedicata evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship si stagii de practica. Conform unui studiu realizat de Hipo.ro in luna mai 2014, in ceea ce priveste ofertele salariale primite de studenti si absolventi, a reiesit ca 39% dintre acestia au avut la primul job full-time un salariu net cuprins intre 150 – 250 E.
Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi se afla la cea de-a 8 editie si reuneste 27 companii din domenii precum: financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicatii, retail, FMCG si consultanta. Oferta angajatorilor este variata, fiind deschise 600 de joburi si programe dedicate studentilor si absolventilor. In plus, cei care vor sa afle mai multe despre pozitiile deschise de companii, programele de internship, oportunitatile de invatare si dezvoltare pot participa la sesiuni de discutii cu urmatorii angajatori:
• 22 iulie 2014, ora 14:00 – Asseco South Eastern Europe Romania
• 23 iulie 2014, ora 13.00 – KPMG
• 21 iulie – 4 august 2014, reprezentantii companiei Genpact vor raspunde la intrebari prin intermediul paginii de Facebook Hipo.ro – https://www.facebook.com/www.hipo.ro

In urma unui studiu realizat de Hipo.ro in luna mai 2014 pe un esantion de 2059 de candidati a reiesit ca 39% dintre absolventii promotiilor anterioare au avut la primul job full-time un salariu net cuprins intre 150 – 250 E, 23% dintre ei intre 250 – 350 E, in timp ce 19% au avut salarii peste 350 E, iar 16% salarii sub 150 E.

Mai multe informatii despre salariile pe care le-au primit la primul job absolventii promotiilor anterioare, cunostintele si abilitatile care i-au ajutat cel mai mult la angajare si domeniile in care si-au gasit un job dupa finalizarea studiilor pot fi accesate in Ghidul de angajare pentru absolventi. Raportul se bazeaza pe informatii de la 2059 de absolventi si 234 de angajatori.
Cele peste 600 de oportunitati de cariera disponibile in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi includ: joburi entry-level, programe de internship si stagii de practica. “Programul Zentiva University 2014 se afla deja la a 4-a editie si este un program de internship pentru studenti in ani terminali si absolventi de facultate si master. Proiectul se desfasoara pe durata a doua luni iar pentru aceasta editie vizam zone precum Productie, Calitate, Logistica, Achizitii Operationale si Business Development si urmarim selectia a 6 tinere talente in vederea angajarii. Programul tinteste talente, tineri cu rezultate deosebite, pe care ulterior sa ii crestem pentru pozitii de coordonare” – Catalina Marinescu – Manager Resurse Umane si Servicii, ZENTIVA – Divizia de Operatiuni Industriale.
“Proiectul ASSECO SEE dedicat absolventilor 2014 ofera posibilitatea dezvoltarii profesionale pentru tinerii interesati sa lucreze intr-o companie care imbina doua trenduri: industria IT cu cea financiar-bancara. Cunostintele de dezvoltare de aplicatii si de business financiar-bancar pe care le vor dobandi tinerii le garanteaza un inceput solid al carierei lor in compania noastra. ASSECO SEE este lider de piata in domeniul softului bancar (produse proprii), ce acopera 80% din piata bancara din Romania” – Ana-Maria Ionas, HR Manager Asseco South Eastern Europe Romania.
Editia din aceast an a evenimentului reuneste companii precum: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.

Candidatii interesati sa participe la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro 

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!