Students Talking About Revolution in Technology

Home $ Articole $ Students Talking About Revolution in Technology

by | Jul 13, 2014 | Articole

Câte elemente sunt necesare pentru a pune bazele unui start-up? 5 cuvinte, 4 zile şi 3 concepte cheie: antreprenoriat, IT, networking! Asociația Studenților la Matematică și Informatică te provoacă să afli în ce proporţie trebuie să le îmbini pentru a ajunge la succes în cadrul proiectului “S.T.A.R.T.” (Students Talking About Revolution in Technology). Realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, START este adresat studenţilor de la facultăţile de profil real din Bucureşti (Informatică, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, Matematică, Cibernetică, Administraţie şi Afaceri, Politehnică) şi presupune crearea unui “incubator” online de idei, aduse de studenţi şi modelate cu atenţie de experţi.  Dacă ţi-am stârnit interesul, dă START la o vara smart şi vino să-i cunoşti pe cei ce-ţi împărtaşesc pasiunea la o şcoală de formare a tinerilor antreprenori în domeniul matematic și tehnologic.

Mai mult de 600 de studenţi cu pregătire diferită vor putea intra în contact şi face schimb de idei prin intermediul platformei web. In urma unei selecții riguroare, se vor alege 64 de participanţi care vor forma echipe mixte, ce vor lua parte la școala de formare  din 31 iulie – 3 August de la Brașov.  Pe lângă asigurarea integrală a cheltuielilor de cazare și masă,  Asociația Studenților la Matematică și Informatică prin partenerii instituţionali, pregătesc o serie de workshopuri: “Presentation skills” , “Antreprenoriat în tehnologie”, “Day to day maths”, “Pitch your idea”.   Participaţtii vor putea să pună în aplicare cunoştinţele acumulate în cele 2 zile de training prin conceperea unei idei de start-up și vor susţine o prezentare a conceptului care trebuie să respecte cele 3 componente: idee, implementare şi promovare.

Sperăm că astfel să atragem cât mai mulți studenți, să promovăm o multitudine de valori precum și necesitatea existenței start-up-urilor pe piața românească. Astfel, venim în completarea cunoștințelor dobândite, dorind să contribuim la dezvoltarea plenară și interdisciplinară a participanților, pe care să îi pregătim pentru a intra în societatea tehnologică de azi și de mâine.

Inscrieri: 17 Iulie – 25 Iulie

Jurizare: 26 Iulie – 27 Iulie

Scoala de formare: 31 Iulie – 3 August

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!