Iulius Mall sprijina tinerii defavorizati prin servicii medicale

by | Jul 17, 2014 | Știri Cluj

Iulius Mall Cluj continuă să sprijine comunitatea şi să ajute persoanele defavorizate, demarând o nouă campanie socială. Inițiativa este dedicată unor tineri clujeni cu o situație precară și care se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

De astăzi, 17 iulie 2014, Iulius Mall Cluj demarează campania „Împreună pentru sănătate”, al cărei beneficiar este Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) Cluj, prin intermediul centrului de zi al organizației – „Clujul are Suflet”. Aici se acordă servicii menite să evite excluziunea socială pentru peste 180 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, care provin din familii defavorizate.
Aceştia vor beneficia de un screening iniţial, urmat de analize amănunţite şi tratamente. Valoarea totală a serviciilor medicale este de peste 20.000 de euro. Investigațiile vor fi efectuate la policlinica Promedical Center, partenerul Iulius Mall Cluj.

„Prin acest proiect, Iulius Mall Cluj continuă acţiunile de susţinere a comunităţii. Ne bucurăm că putem să le oferim tinerilor şansa de a-şi evalua starea de sănătate şi de a beneficia de servicii medicale de calitate. Avem convingerea că, astfel, contribuim la rezolvarea problemelor cu care se confruntă şi că vom aduce zâmbete, lor şi familiilor din care fac parte”, a spus Sorin Guttman, Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj. Beneficiarii direcți vor merge la consultații începând de astăzi. „Tinerii din centrul nostru de zi, «Clujul are Suflet», provin din familii defavorizate, iar din cauza condiţiilor precare de locuit și a alimentaţiei deficitare suferă adesea de carenţe medicale. Prin programul «Împreună pentru sănătate», iniţiat și finanţat de Iulius Mall Cluj, sperăm ca aceste carenţe să fie descoperite la timp și tratate”, a spus Alexandra Sendruc, fundraiser al FRCCF.

Iulius Mall Cluj a desfăşurat numeroase campanii sociale şi în diverse alte domenii. O parte din mobilierul utilitar, care a fost înlocuit în acest an, a fost donat către Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca. În 2013, ca urmare a lucrărilor de reamenajare a food court-ului, mobilierul a fost donat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Cluj şi distribuit în centrele administrate
de această instituție. În 2010, prin campania „1 Like = 1 Leu = 1 Zâmbet”, s-au oferit copiilor care învățau la şcoala din satul Ghirolt, comuna Aluniş, trei computereperformante şi o zi de distracţie la mall. La acestea se adaugă alte acțiuni de sprijinire a persoanelor defavorizate, protejare a mediului înconjurător, prevenție pentru sănătate, încurajare a educației şi multe altele. De asemenea, Iulius Mall Cluj este un partener constant în demersurile organizațiilor nonguvernamentale.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This