Via ferrata in Dolomiti

Home $ Sport $ Via ferrata in Dolomiti

by | Jul 17, 2014 | Sport

Via ferrata in Dolomiti 13-17 august 2014

Munții Dolomiți, situați în nord-estul Italiei reprezintă una din cele mai impresionante zone montane din Europa. Pereții verticali cu aspect de turnuri și țărmuri stâncoase, văile lungi și adânci, culoarea roz-portocalie a stâncilor contrastată de culorile pădurii crează peisaje spectaculoase de o frumusețe naturală.

Zona dispune de numeroase trasee de via ferrata, care permit accesul pe vârfuri înalte, rezervate de obicei doar alpiniștilor.

Via ferrata în traducere înseamnă ”drumul de fier” și reprezintă un sistem de cabluri fixe, scări, poduri metalice. Primele trasee de via ferrata au fost construite în timpul Primului Război Mondial cu scopul de a ajuta soldații să traverseze mai ușor versanții abrupți. Chiar dacă majoritatea sistemelor au fost schimbate cu altele noi, acestea păstrează vechile rute. Astăzi, traseele sunt folosite de turiști, care vor mai mult decât o simplă drumeție.

Provocarea care am pregătit-o pentru voi vă va oferi posibilitatea de a atinge înălțimi impresionante, parcurgând împreună trasee de via ferrata din Dolomiți.
Noi am ales trei trasee de via ferrata potrivite și pentru cei ce nu au mai încercat niciodată o astfel de experiență.

Formulat de inscriere aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!