Microstagiune și Cortul Teatrului la Zilele Culturale Maghiare 2014

Home $ Știri Cluj $ Microstagiune și Cortul Teatrului la Zilele Culturale Maghiare 2014

by | Aug 12, 2014 | Știri Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj îi așteaptă pe vizitatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj în Cortul Teatrului amplasat pe Str. Kogălniceanu. În perioada 21-24 august toți cei interesați sunt invitați la activităţi dedicate copiilor la „Terasa piticilor” (zilnic între orele 11:00-13:00), la „Teatrul de lectură” (între orele 14:00-16:00), la „Bungalou” (între orele 16:00-18:00), iar în pauzele dintre programe, la ”Cerdac”.

Programul pentru copii include lecturi de povești și concurs de basme pentru cei mici, care vor avea posibilitatea să se întâlnească cu personajele preferate ale musicalului Vrăjitorul din Oz  de Frank L. Baum – Tibor Zalán. Adulții vor putea alege dintre programe de teatru-lectură și întâlniri inedite cu actorii  teatrului (garden party și Living Room), și vor putea participa la un curs de dans condus de membrii companiei sau la concursul cu premii dedicat fanilor teatrului. În pauzele dintre multitudinea de programe ale Zilelor Culturale Maghiare, publicul este așteptat la Cerdac, unde va putea răsfoi publicațiile mai vechi și mai recente ale teatrului.

În oferta teatrală a programului Zilelor Culturale Maghiare din Cluj sunt incluse mai multe spectacole ale Teatrului Maghiar: Unchiul Vania de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban poate fi văzut pe 19 august, de la ora 19:00 și pe 24 august de la ora 17:00; spectacolul Dantelă după romanul Mamó de Angi Máté este programat joi, 21 august de la ora 19:00 în Sala Studio. Cea mai recentă premieră a teatrului, spectacolul-concert Serena in X-tremis va fi jucat cu prilejul acestui eveniment într-o locație specială, pe scena din Str. Kogălniceanu miercuri, 20 august de la ora 18:00.

În foaierul teatrului va avea loc expoziția de fotografii a artistului din Miercurea Ciuc, István Fodor, intitulat Țara secuilor văzută de sus. Expoziția poate fi vizitată în perioada de 19-24 august, între orele 10:00-16:00. Expoziția va fi deschisă oficial de Gábor Tompa, directorul general al teatrului, sâmbătă, 23 august de la ora 18:30.

Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare teatrul va găzdui și două spectacole invitate: luni, 18 august va avea loc, de la ora 19:00, spectacolul Teatrului Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, Recviem pentru o casă de Éva Medgyessy, iar miercuri, 20 august, de la ora 17:00, actrița Boróka Bartha va prezenta monodrama Astă-seară Lola Blau de Georg Kreisler.

Bilete la spectacole se pot achiziționa deja online pe site-ul www.biletmaster.ro. Casa de bilete va fi deschisă cu o oră înainte de spectacole. Intrarea la concertul Serena in X-tremis este liberă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!