Vino la Grolsch Change the City, experiment urban în Cluj!

by | Sep 2, 2014 | Articole

Hei Cluj,

Ne plac străzile tale, ne plac oamenii tăi. Ne plac inițiativele tale și creativii tăi, puși mereu pe fapte mari. Ne place să vorbim până și cu pereții tăi, fiindcă au mereu ceva de zis. Acum a venit rândul tău să zici ceva și să faci mai binele să se întâmple. Ai făcut-o și până acum, știm. Acum contribuim și noi. Căutăm oamenii care să ne ajute să punem la cale primul generator de schimbare a urbanului din România, care funcționează pe bază de idei.

Când ai de-a face cu orașul tău, trăiești un constant “care pe care”. Dacă nu îl schimbi tu, ajunge să te schimbe el pe tine. Grolsch a dat trezirea creativă mai demult, iar acum s-a pus direct pe schimbat în bine orașul. A pornit Change the city, o platformă menită să inspire comunitățile creative să regândească, reimagineze și să îmbunătățească orașele în care locuiesc. Platforma nu a vizat numai esteticul, ci și utilul. Dincolo de culoare s-a aflat premisa funcționalității.

Ne-am imaginat cu toții cum arată “altfel”. Orașul este adesea ținta comparațiilor cu alte locuri și subiectul principal al întrebării care a schimbat lumea: cum ar fi? Cu acestea în minte, Grolsch a lansat o provocare pe care a îndreptat-o către toate mințile creative din Cluj. Aceasta a constat în concretizarea ideilor care ar putea să transforme orașul în proiecte și înscrierea lor pe experimentalist.ro.

Dintre multe idei cu potențial, a fost ales proiectul ’Aproape de Someș, gândit de Diana Galoș, Lala Panait și Silviu Medeșan. Echipa celor trei și-a imaginat mai multe puncte strategice pe malul râului Someș, transformate prin pontoane și pavilioane în locuri de întâlnire, relaxare și dezbatere pentru oamenii creativi și cu idei frumoase ai orașului.

Timp de un weekend, Clujul devine republică autonomă creativă. Experimentaliștii sunt așteptați la Grolsch Change The City în Parcul Central pe 27-28 septembrie, unde pune muzică Charlie Boy The Rabbit King, urmat de Theory of Mind, OCS, Alternosfera, Les Elephants Bizzares și CTC. Cum ideile bune merită să fie puse la loc de cinste, v-am dat întâlnire cu restul ideilor finaliste pe Cluj. Vedem împreună ce se mai poate face.

Hai! Folosește-ți arsenalul: creativitatea, ideile, planurile, energia și hai să facem schimbarea să se întâmple. E mai simplu decât crezi. Totul începe când nu mai apeși pe snooze.

experimentaliștii

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This