Into the storm – cinepreview

Home $ Cinema $ Into the storm – cinepreview

by | Sep 10, 2014 | Cinema

Toamna se numără bobocii, dar și filmele mai puțin spectaculoase din cinematografe. E o amorțeală firească după o vară plină de blockbustere care nu au adus însă încasările așteptate, o perioadă mai liniștită cu filme necunoscute gata să impresioneze sau să dezamăgească foarte tare. Unul dintre aceste filme de amorțeală este și Into the Storm, un film regizat de Steven Quale, un cineast cunoscut doar pentru Final Destination 5.

Pentru cei obișnuiți cu exagerările cinematografice, cu clișeele dezastrelor naturale mai puternice decât tot ce a văzut planeta până acum, Into the Storm s-ar putea să fie o plăcere nevinovată numai bună de week-end. Din păcate, filmul lui Quale e lipsit de originalitate, iar acest lucru nu poate decât să enerveze cinefilul cu pretenții. Titlul e împrumutat de la un film britanic apărut în urmă cu 3 ani, despre viața lui Winston Churchill, iar povestea e doar un remake după celebrul Twister din 1995 cu Helen Hunt în rolul principal. Firul epic se învârte în jurul unui grup de vânători de tornade, care dau peste o furtună fenomenală într-un mic orășel din Oklahoma. Dezastrul poate fi total pentru că forța tornadelor muta aproape orice din loc (avioane, mașini, camioane, case). Locuitorii încearcă să fugă din fața dezastrului în timp ce echipa condusă de Allison încearcă să obțină și câteva date.

Efectele speciale fac ca nimic să nu stea în calea furtunii. Orice poate zbura și doar câteva personaje alese pot supraviețui dezastrului. Distribuția nu conține nume importante, cele mai cunoscute nume fiind cele al lui Richard Armitage (câteva roluri în seriale secundare și o prezență în seria The Hobbit) și al enervantei Sarah Wayne Callies (The Walking Dead și Prison Break).

Into the Storm e un film secundar cu buget redus axat pe dezastru. E un film de week-end fără pretenții. Dacă totuși doriți altceva, mai bine alegeți între horror-ul As Above, So Below sau drama If i Stay.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Into the storm
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!