Manifestări dedicate Zilei Internaţionale Alzheimer

by | Sep 15, 2014 | Știri Cluj

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, serviciu public de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în data de 19 septembrie 2014, sub egida “Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer şi totodată să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C Cluj.

Manifestările desfăşurate în cadrul campaniei “Să nu-i uităm pe cei ce uită”, se vor desfăşura în perioada 16 – 19 septembrie 2014, între orele 13.00 -16.00, în diferite locaţii: Piaţa Muzeului, Aleea Padin, Parcul Central, unde vor fi oferite publicului larg informaţii cu privire la această problematică şi vor fi distribuite materiale informative (pliante, broşuri).
Totodată, cu acest prilej, în 19 septembrie, se va organiza şi o campanie gratuită de testare a memoriei, între orele 9.00- 12.00, pe Str. Einstein, nr. 14, la sediul Centrului Comunitar Judeţean – Complex de Servicii Sociale pentru Copii şi Adulţi, campanie ce are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Data de 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer, reaminteşte lumii de cei care suferă de demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă. Tema pentru Ziua Mondială Alzheimer 2014 este “Demenţa: Putem reduce riscul?”, care ne îndeamnă să ne concentrăm asupra modalităţilor care pot fi în măsură pentru a reduce riscul nostru de a dezvolta demenţa, adoptând un stil de viaţă sănătos”.

În materialele şi activităţile lor, asociaţiile Alzheimer din întreaga lume îşi vor centra atenţia asupra factorilor ce pot preveni sau încetini apariţia demenţei Alzheimer. Scopul este evidenţierea celor cinci fronturi de luptă descoperite de către cercetători pentru amânarea dezvoltării demenţei Alzheimer: stimularea continuă a minţii, menţinerea unui ritm fizic activ, urmarea unei diete echilibrate, viaţă social activă şi controale medicale periodice.

În fiecare an, pe 21 septembrie, asociaţiile Alzheimer din întreaga lume şi instituţiile cu atribuţii în domeniu se reunesc pentru a marca această zi ca Ziua Internaţională Alzheimer, iar anul 2014 nu va fi o excepţie, astfel încât şi în acest an vor avea loc evenimente care vor marca această zi la nivel internaţional.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This