Toamna Muzicală Clujeană 2014

Home $ Articole $ Toamna Muzicală Clujeană 2014

by | Sep 28, 2014 | Articole

Toamna Muzicală Clujeană
3-24 octombrie 2014

Cel mai longeviv festival de muzică clasică din România vă aşteaptă şi-n această toamnă la Cluj-Napoca. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1965. Cu o mică excepţie (doi ani de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii, în 2014 ajungând la cea de-a 48-a ediţie.

Invitaţii festivalului, veniţi atât din România, cât şi din străinătate, concertează în mai multe locaţii din Cluj-Napoca: Colegiul Academic, Sala Studio a Academiei de Muzică “Gh. Dima”, Biserica Piaristă (Str. Universităţii nr. 5), sala Reduta a Muzeului Etnografic sau Fabrica de Pensule (Sala Studio).

Pe durata celor 3 săptămâni de festival, publicul meloman va fi invitat să se reîntâlnească cu nume mari din panoplia artiştilor de muzică cultă.

Ca de fiecare dată, pe scena Filarmonicii se vor afla toate ansamblurile instituţiei: Corul, Orchestra Simfonică, Cvartetul Transilvan şi Orchestra de cameră.

Un caracter aparte pe care încercăm să-l menţinem de la o ediţie la alta, va fi dat de programul împărţit pe secţiuni: muzică contemporană în Panoramic Componistic Contemporan, recitalurile în Serate camerale, Aniversări muzicale şi Concerte simfonice şi vocal-simfonice.

“Aşa cum ne-a încîntat atîta vreme, cel de la a cărui dispariţie se împlineşte, iată, un deceniu. Ştefan Ruha István a fost răsfăţatul muzelor, pe care le-a răsplătit cum se cuvine. Apoi ne vom învrednici bucuroşi să-i spunem „La mulţi ani!” lui Cornel Ţăranu, clasicul nostru modern, cel care dă cu tifla timpului, zîmbind şăgalnic, cum numai muzica lui ştie.” – Marius Tabacu, Manager Filarmonica “Transilvania”

Programul complet al festivalului: filacluj.ro/tmc

Preţ ABONAMENTE stagiunea de concerte 2014-2015:
– 350 lei preţ întreg / abonament 32 de concerte în stagiune
– 200 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / abonament 32 de concerte în stagiune

Preţul concertelor EXTRAORDINARE:

24 octombrie
– 30 lei preţ întreg/concert
– 15 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari/concert

Preţul celorlalte concerte:
– 20 lei preţ întreg/concert
– 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/concert

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!